arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp

Arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP

Voor ZZP-ers bestaat er geen ziektewet. Dit is meestal geen probleem bij korte periode van ziekte, als ZZP’er heb je meestal wel een reserve opgebouwd. Bij een langere periode van ziekte of langdurige arbeidsongeschiktheid wordt het een ander verhaal. Het geld raakt op en… En dan wat? Ga je spullen verkopen om te kunnen leven, om verzekeringen en belasting te betalen? Langdurige arbeidsongeschiktheid kan verstrekkende gevolgen hebben. En voordat je denkt “Dat overkomt mij niet”, de statistische kans dat het je wel over komt ligt tussen de 10 en 12%. Als zelfstandige kan je in dat geval een beroep doen op de arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp.

Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor een ZZP-er duur?

Of iets duur is of niet, is altijd subjectief. Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor ZZP-ers komen in allerlei soorten en maten. Een goedkopere verzekering heeft bijna altijd beperkingen in de dekking. Terwijl de duurste arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers juist een overkill kan zijn. Het loont dan ook de moeite bij verschillende verzekeringsmaatschappijen offertes en gesprekken aan te vragen over jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering.

HeadFirst en de arbeidsongeschiktheidsverzekering

In tegenstelling tot de bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidverzekering van HeadFirst, hebben wij geen Arbeidsongeschiktheidsverzekering in de aanbieding. Maar HeadFirst onderschrijft wel het belang van een goede en betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering voor iedere Zelfstandig Professional. Ons advies is dan ook simpel:

  1. Laat je goed voorlichten door meerdere aanbieders van arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP.
  2. Bedenk heel goed wat je financieel wilt kunnen / kunt missen als je lange tijd arbeidsongeschikt bent.
  3. Vergelijk premies en dekkingsgraden van de verschillende aanbieders van arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP.
  4. Maak geen overhaaste keuze maar sluit wel een arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP af. Een stom ongelukje heeft soms grote impact, voorkom dat!

Over HeadFirst

HeadFirst verbindt sinds 1995 Zelfstandig Professionals (ZP’ers), Leveranciers van professionals en Opdrachtgevers. Zelfstandig Professionals en Leveranciers van professionals bieden hun expertise via ons aan bij Opdrachtgevers. En Opdrachtgevers huren alle aanwezige kennis uit dit onafhankelijke kennisnetwerk via ons in. Ons uitgangspunt: de juiste persoon op het juiste moment op de juiste plek voor de juiste periode. Lees hier meer over onze werkwijze.

Bart van der Geest