headfirst-tips-tricks-bart-van-den-belt-ik-verdubbel-je-omzet

Bart van den Belt: “Ik verdubbel je omzet”

Als je als ZP’er een succesvol bedrijf wilt bouwen moet je twee dingen doen. Ten eerste meer waarde toevoegen dan wie dan ook en ten tweede moet je zichtbaar zijn. Dat stelt ondernemer en businesscoach Bart van den Belt: “Ik ben ervan overtuigd dat iedere ZP’er binnen een half jaar of een jaar tijd zijn omzet kan verdubbelen.”

Bart van den Belt is oprichter en eigenaar van Zakelijk Succes en auteur, spreker, trainer en ondernemer. In zijn nieuwe Handboek Zakelijk Succes leert hij ondernemers om hun omzet te verdubbelen. Hij vertelt over het hoe en waarom in het programma ZPRadio.

Toegevoegde waarde

Van den Belt helpt ondernemers met het bepalen van hun toegevoegde waarde en hun zichtbaarheid. “Ik weet hoe lastig het is om jezelf zichtbaar te maken als ondernemer. Vanuit eigen ervaring vertel ik hoe je meer klanten kunt krijgen. Bedenk als ZP’er: waar ben ik nou echt goed in, wat is het probleem van mijn klant en wat kan ik bijdragen? Je focus is heel erg belangrijk.”

“Hoe kom je uit de gevangenis van uurtje-factuurtje? Zorg dat je niet ingehuurd wordt voor je uren, maar voor de waarde die je toevoegt. Bijvoorbeeld een webbouwer. Door zijn kennis en ervaring kan hij binnen zes uur een website bouwen, tegen een uurtarief van 75 euro, dat is 450 euro. Maar dat dekt niet al je andere kosten. En: hoeveel is de website eigenlijk waard voor de opdrachtgever? Zeg 2500 euro, waarom reken je dat niet? Ik huur zelf als opdrachtgever nooit in op basis van uren, maar op basis van resultaat, daar gaat het om.”

Zichtbaarheid

Van den Belt onderscheidt vier typen ZP’ers. De eerste zijn de PZZ’ers, Professionals zonder zichtbaarheid. “Ze zijn ontzettend goed in hun vak, maar op moment dat opdracht afloopt is het einde verhaal. Ze hebben geen zichtbaarheid. Wie zijn ze en waar staan ze voor?” Van den Belt adviseert om je in je communicatie te richten op je specialisme en strategisch aan de slag te gaan met je website.

Hoe je je zichtbaarheid vergroot met marktonderzoek, hoe je het beste kunt communiceren en met welke technieken en tools je aan de slag kunt, lees je in zijn Handboek Zakelijk Succes. Van den Belt: “Ik ben ervan overtuigd dat iedere ZP’er zijn omzet kan verdubbelen binnen een half jaar of jaar tijd. Zo zeker dat als je het hebt gelezen en binnen die tijd je omzet niet hebt verdubbeld, dan mag je me mailen en krijg je je geld terug.”

Op ZPRadio vertelt Van den Belt verder onder meer hoe hij zijn expertise op dit gebied opdeed en hoe je ondernemers in vier types in kunt delen. Beluister hier de hele uitzending.

Redactie