Interim opdrachten vinden: de do’s en dont’s

Interim opdrachten vinden: de do’s en dont’s

Je komt vast vele interim opdrachten gedurende jouw zoektocht naar een nieuwe opdracht. Hierbij kun jij tegen verschillende obstakels aanlopen. Waar jij als interimmer alles zo goed mogelijk wilt doen bij je huidige opdrachtgever, heb jij ook een blik vooruit op waar jij in de toekomst gaat werken. Door middel van een aantal do’s en dont’s helpen wij je bij het zoeken naar interim opdrachten zodat jij je kan focussen op hetgeen jij goed in bent.

Opzoek naar interim opdrachten

Sta open voor nieuwe kansen

De flexmarkt is continu on the move. Dit betekent logischerwijs dat jij moet nadenken over waar jij in de toekomst wilt en gaat werken. Een goede tip is om open te staan voor nieuwe kansen. Als jij wordt benaderd door een recruiter voor een interim opdracht, zeg dan niet gelijk dat jij niet beschikbaar. Je weet nooit wat de toekomst voor je in het verschiet heeft dus zorg er zodoende voor dat je in ieder geval alles aanhoort. Kijk zo nu en dan ook op Select. Wie weet staat jouw toekomstige opdracht al voor je klaar.

Verkoop jezelf

Uiteindelijk ben je zover. Je mag op intakegesprek. Gedurende een intakegesprek is het van belang dat jij jezelf verkoopt. Er zijn tal van interim opdrachten op de markt, maar jij bent vastberaden. Zorg ervoor dat je oplossingsgericht denkt en praat, waar dit ervoor zorgt dat de werkgever ziet hoe dienst problemen kunnen worden opgelost. Gedurende een intakegesprek is het ook belangrijk dat jij laat zien welke vaardigheden je gaat gebruiken om problemen op te lossen. Al met al, als jij de interim opdracht wilt bemachtigen die bij jou past zal jij jezelf zodanig moeten verkopen dat jij uitblinkt voor de werkgever.

Kijk verder dan enkel het  huurtarief van interim opdrachten

Naast dat jij een goed uurtarief wilt verdienen, zijn er verschillende andere factoren in het spel. Een belangrijke factor hierin is reistijd. Enerzijds kan je twee uur onderweg zijn naar met een hoog uurtarief, anderzijds kan je een half uur onderweg zijn voor een wat lager uurtarief. Op de lange termijn komt deze korte reistijd je wellicht beter uit. Ten tweede kan het zijn dat er interim opdrachten zijn waarbij je een hoog uurtarief ontvangt maar slechts zes maanden werkt. Als je in de rest van het desbetreffende jaar geen opdracht kunt vinden, heb je dus wel een hoog uurtarief ontvangen voor de eerste helft, maar ontvang je het andere half jaar niets. Staar je dus niet blind op het uurtarief. Het uurtarief zegt immers niet alles.

Haastige spoed, is zelden goed

Het is logisch dat jij graag de perfecte interim opdracht wilt bemachtigen. Echter, interim opdrachten dienen goed doorgelezen te worden. Als jij binnen enkele minuten nadat de opdracht online is gekomen een reactie verstuurt, kan het er op lijken dat je de opdracht half of haast niet hebt doorgelezen. Het opportunisme an sich is goed. Zorg er echter voor dat je niet te opportunistisch overkomt waardoor jouw kansen op eventuele interim opdrachten worden verkleind. Laat zien dat je weet wat de opdracht vereist. Haastige spoed, is zelden goed. Zorg voor de optimale benutting van jouw kansen.

Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.