Meer dan de helft zp’ers volgt jaarlijks minimaal één cursus of training 

Meer dan de helft zp’ers volgt jaarlijks minimaal één cursus of training 

Bij zelfstandig professionals (zp’ers) staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel, zo blijkt uit een peiling onder honderd zp’ers van kennisbemiddelaar HeadFirst. Bijna de helft van de ondervraagde professionals vindt, ter ondersteuning om aan ontwikkeling te werken, korting op opleidingen belangrijk. 

De inhoud van – en kennis over – werk verandert snel; zowel hard-skills als soft-skills worden een vereiste en functies komen en gaan. Investeren in persoonlijke ontwikkeling om je mobiliteit te vergroten en bij te dragen aan je vaardigheden, wordt steeds belangrijker. Zp’ers die bij opdrachtgevers aan een interim opdracht werken via HeadFirst geven massaal aan zichzelf te ontwikkelen. Meer dan de helft volgt daarom meer dan één keer per jaar een (online) cursus of training.  

Professionals geven voor het volgen van een opleiding drie voornaamste redenen, namelijk het bevestigen van kennis en kunde met een certificaat, het vergroten van marktwaarde om het uurtarief omhoog te brengen en de kans op een opdracht te vergroten. 

Blijven ontwikkelen tijdens corona-pandemie
Kennis verkrijgen is – ook tijdens corona – onverminderd belangrijk. Hoewel klassikale opleidingen vorig jaar veelal afgelast werden, schoot het aanbod van online opleidingen, zelfstudies en inhoudelijke webinars als paddenstoelen uit de grond. Een kwart van de respondenten heeft hier extra tijd voor vrij gemaakt, zij volgden sinds de start van de coronacrisis meer online cursussen en trainingen dan voor die tijd. 

Professionals die in 2020 een (online) training of cursus hebben gevolgd, kozen voor een hard-skill training mét certificering of een soft-skill training. Van de professionals die vorig jaar een andere focus hadden, gaf bijna een vijfde aan dat zij zich momenteel alsnog oriënteren op de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen.

Ondersteuning persoonlijke ontwikkeling 

Sinds 2011 biedt HeadFirst voordelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling aan als onderdeel van haar Professionals services aan zp’ers. Wil je profiteren van korting op klassikale opleidingen van gerenommeerde opleiders en kosteloos onbeperkt online kunnen leren? Maak dan gebruik van onze Premium service. Met onze Excellent service krijg je aanvullend begeleiding van een jobcoach. 

Kijk hier voor meer informatie of neem contact op met één van onze service advisors via 023 – 56 856 30. Zij vertellen je er graag meer over! 

Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.