Nieuwe standaarden voor remote werken voor je freelance opdracht

Nieuwe standaarden voor remote werken voor je freelance opdracht

Vroeg op staan, baden, ontbijten en op tijd uit huis vertrekken naar je werkplaats, was tot de uitbrak van de Covid-19 pandemie de norm. Dat je als freelancer van huis uit werkte beschouwde men als raar en niet echt professioneel. Een thuiswerker was immers een huismoeder die om wat bij te verdienen bijvoorbeeld thuis kaarten verpakte. Thans weet men beter, wat ook voor een verandering in de standaarden van remote werken, zorgde. In dit artikel informeren we je nader hierover.

 

Wat is remote werken?
Remote werken houdt het werken op afstand in. Je hoeft je bij deze vorm van werken niet perse dagelijks naar kantoor of je werkplaats te begeven omdat je de werkzaamheden op elke andere plek kunt verrichten. Deze andere plaats kan je slaapkamer zijn maar ook een zonnig strand of je eigen thuis kantoor.

Nieuwe standaarden

Remote freelance websites
Het internet deed de manier waarop we onze activiteiten ontplooien erg veranderen. Dat geldt natuurlijk ook voor je werkzaamheden als freelancer. Het maakte je namelijk minder afhankelijk van een uitzendbureau voor het vinden van passende opdrachten.

Met een smartphone met een goede internet verbinding kun je in principe reeds verschillende freelance websites bezoeken. Daar kies je de opdrachten uit die echt je aanspreken. Aangezien remote werken je ook in staat stelt om opdrachten van personen buiten Nederland uit te voeren, heb je dus een ruimere keus. Vooral als je meerdere talen kent kun je als remote freelancer je werkgebied vergroten.

Communicatie op afstand
Ga je als remote freelancer aan de slag dan is het vaak nodig dat je communiceert met de opdrachtgever. Eerder deed je dat door de persoon ergens te ontmoeten, telefonisch of middels een fax. De digitalisering breidde deze communicatie mogelijkheden uit met het versturen van E-mail berichten, verschillende live chat opties en conference call methoden. Zoom is tegenwoordig erg populair maar ook met Teams en Skype kun je dit onderdeel van je werk goed uitvoeren.

Werktijden en locatie
We gaven in een eerdere alinea aan dat je als remote freelancer zelf je werk locatie en tijden bepaalt. Nu is het zelfs zo dat je net als een nomad vanuit verschillende landen je werkzaamheden kunt verrichten. Daarmee werk je vaak ook in meer dan een tijdzone op uren die jou het best uitkomen. Ook de valuta soort van je betaling kan dan verschillen van het locale betaalmiddel.

Je financiële administratie
Het blijft handig om een bankrekening te hebben als je freelance opdrachten uitvoert. Zodoende weet je zeker dat je altijd over je geld kunt beschikken. Door Knab in combinatie met Moneybird en Toggle te gebruiken, zet je op een snelle en eenvoudige wijze een overzichtelijke financiële administratie op. Dit zal je in staat stellen om altijd op tijd aan je belastings verplichtingen te voldoen. Lees hier meer over deze drie tools.

Persoonlijke online branding
Natuurlijk wens je op te vallen tussen al de andere freelancers. Dat vergroot je kansen op leuke een freelance opdracht terwijl het ook een manier is om jezelf te motiveren. Zorg daarom voor een verpersoonlijkte uitwerking van je ondernemersplan die je integreert in je social media profielen. Het hebben van een website waarmee je de aandacht op je werkwijze en persoonlijke ontwikkeling vestigt is net als vloggen ook een leuke manier om opdrachtgevers te scoren.

Al doende merk je dan van zelf wat voor jou situatie werkt, waardoor je transitie naar een als remote werkende freelancer, compleet is.

Succes.

Youri Snip