Vind een freelance opdracht in tijden van Corona

Vind een freelance opdracht in tijden van Corona

Normaliter is het al lastig genoeg om de freelance opdrachten te vinden die bij jou passen. De Corona-pandemie maakt dit proces niet veel makkelijker. Zo zijn kantoren gesloten en werkt iedereen vanuit huis. Waar jij je voorheen op locatie kon bewijzen middels een intakegesprek, moet dit nu online wat verschillende belemmeringen met zich mee kan brengen. Door het geven van verschillende tips hopen wij het voor jou makkelijk te maken om ook gedurende de Corona-pandemie toch de freelance opdracht te vinden die bij jou past.

Hoe vind ik freelance opdracht in tijden van Corona?

Registreer je in Select

Wij beschikken over een grote database waarin vraag en aanbod elkaar tegemoet komen. Zo kun je middels select freelance opdrachten vinden die bij jou passen.

Digitaal zichtbaar

Waar het momenteel lastig is om elkaar face-to-face te ontmoeten, blijft er nog maar 1 optie over: videobellen. Zorg er zodoende voor dat je digitaal zichtbaar bent en dat jij de weg kunt vinden op het internet. Als jij je zaken op orde hebt kom je al een stuk professioneler over dan als je niet weet hoe alles werkt. Als jij in het scala aan aanbod van freelance opdrachten de opdracht hebt gevonden die jij altijd al hebt willen hebben, wil je dit immers niet stuk laten lopen doordat jij rommelig overkomt. Oefen bijvoorbeeld een keer met videobellen, voordat het intakegesprek plaatsvindt. Hierdoor kom je zelfverzekerder over en heb je de volledige tijd om jezelf te verkopen.

Introduceer jezelf online

Nu je thuis zit en mogelijk wat tijd over hebt, kun je een filmpje van jezelf maken waarin jij vertelt over jouw expertise en ervaring. Door een filmpje te sturen van goede kwaliteit waarin jij vertelt over jezelf vertelt komt je ten eerste origineel over. Ten tweede leidt het ertoe dat jij alles kwijt kan over jezelf en dat je het filmpje zo vaak kan opnemen als je wilt tot dat je een goede versie hebt. Bovendien zorgt het ervoor dat jij alles over jezelf hebt kunnen zeggen wat je wilt waar je bij een intakegesprek wellicht de nodige dingen vergeet.

Freelance opdrachten op social media

Een steeds vaker gehoord medium om freelance opdracht te vinden is social media. Denk hierbij bijvoorbeeld aan WhatsApp groepen of Facebook. Hiermee wordt niet geïmpliceerd dat je mensen op WhatsApp of op Facebook vele berichtjes moet sturen om te kijken of zij nog freelancers zoeken. Het is echter wel mogelijk om je aan te sluiten in online community ‘s. Zo zijn er op Facebook verschillende groepen te vinden waarin freelance opdrachten worden gedeeld. Wellicht dat jouw opdracht er wel tussen zit.

 Een up-to-date netwerk

Een veel voorkomend begrip: ‘netwerken’. Zelfs ten tijde van een pandemie is dit mogelijk. Zorg er zodoende voor dat iedereen in jouw omgeving weet dat je tijdelijk zonder opdracht zit. Hierdoor vergroot je niet alleen je netwerk maar vergroot je ook jouw kans op een freelance opdracht. Zet bijvoorbeeld op LinkedIn dat je op zoek bent naar freelance opdrachten.

Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.