Welke trends van vandaag zijn morgen gemeengoed? De nieuwe Headlines is uit!

Welke trends van vandaag zijn morgen gemeengoed? De nieuwe Headlines is uit!

Innovaties buitelen over elkaar heen. Flexibilisering van arbeid, robotica, virtuele dienstverlening en algoritmes als sturing voor HR-beleid. Welke trends van vandaag zijn morgen gemeengoed? In de nieuwste Headlines krijgt u antwoord op deze vraag.

Onder andere technology-expert Danny Mekiç, oud-minister Jacqueline Cramer, flexgoeroe Kevin Wheeler en ondernemers Raymond Hannes en Marco Cevat nemen u mee in de laatste trends. Laat u inspireren!

Danny Mekic
Danny Mekic (28) richtte op 15-jarige leeftijd zijn eerste bedrijf op. Hij werkt nu vanuit zijn bedrijf NewTeam als multi-disciplinaire expert voor non-profit organisaties, onderwijsinstellingen, overheden en commerciële organisaties. In Headlines spreekt Mekic over hot topics in IT: ‘Bring Your Own Device (BYOD) wordt BYOData’. Daarbij is hij ook kritisch en vindt hij bijvoorbeeld dat startups en gevestigde bedrijven te vaak in apps denken of in hightech ontwikkelingen.

In onderstaande video spreekt hij over werk, flex en innovatie op Flex Talks en ook hier kijkt hij vooruit: ‘Voor iedereen wordt het flexibeler, dus vroeg of laat maakt iedereen deel uit van de flexbranche’.

 

 

Kevin Wheeler

‘Iedereen moet onder ogen zien dat lenigheid noodzakelijk is. Bij organisaties, bij individuen. En daar is ook niet mis mee. Niet iedereen ondernemer, wel ondernemender. Duidelijker maken wat je wil en kan. Niet verschuilen achter de schijnzekerheid van een vast contract. Organisaties moeten meer aandacht hebben hoe ze, met een flexibel werknemersbestand, samenhang in hun bedrijf realiseren.’

Bovenstaande komt uit een gesprek tussen ZiPConomy en Flexgoeroe Kevin Wheeler. Eerder dat jaar sprak hij op HRO Today over The Future of Work. Wheeler noemt hier de gevolgen van de komende veranderingen op het gebied van talentmanagment, recruitment en kennistontwikkeling, zie de 1 uur durende video hieronder. In de nieuwe Headlines gaat Wheeler verder over deze onderwerpen en  over welke topics er spelen op het gebied van arbeidsflexibilisering wereldwijd. Hij geeft daarin houvast in veranderende tijden: ‘Echte veiligheid komt niet van je werk, maar van je vaardigheden’.

 

 

 

 

Bart van der Geest, manager marketing & communicatie

Bart van der Geest (1988) is sinds 2010 actief voor HeadFirst. In dat jaar rondde hij zijn HBO-opleiding Management, Economie & Recht, met specialisatie in Marketing, af. Na diverse functies vervuld te hebben binnen onze organisatie, werd hij in 2015 manager marketing & communicatie. Van hieruit is Van der Geest verantwoordelijk voor alle intern- en externe communicatie, PR en marketing-activiteiten van HeadFirst.