Hiring Insights Event ‘Compliant inhuren in 2020’

Na het daverende succes van het Hiring Insights Event ‘Compliant inhuren in 2020‘ klimmen praktijkspecialisten van Pellicaan Advocaten, Mazars Accountants en Nétive VMS op donderdag 28 november nogmaals het podium op om een compleet overzicht te geven van wat kan, wat mag en welke voorbereidingen noodzakelijk zijn. Onder het deskundig voorzitterschap van Joanne Littooij komen de aanwezige deelnemers en experts maximaal tot interactie. Na afloop van deze middag:

 • bent u op hoog niveau bijgepraat over rechtmatig en compliant inhuren;
 • weet u welke maatregelen genomen kunnen worden om risico’s te mitigeren;
 • heeft u een concreet stappenplan om uw inhuurproces aan te passen op de ontwikkelingen van o.a. de WAB, Wet DBA, WAS, WKA en AVG;
 • en bent u op de hoogte van best practices van uw peer-organisaties.

Was u niet in de gelegenheid om de eerste editie bij te wonen? Meld uzelf en een eventuele collega of introducé dan zeker aan aan via het onderstaande contactformulier.

Programma

 • 13.00 – 13.30 uur: Ontvangst
 • 13.30 – 13.40 uur: Welkomstwoord – Joanne Littooij (Dagvoorzitter)
 • 13.40 – 14.20 uur: Gevolgen van de Wab voor de flexbranche Jasper van der Voet (Advocaat arbeidsrecht, Pelicaan Advocaten)
  Per 1 januari 2020 wordt de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) van kracht. De doelstelling van deze wet is om vaste dienstverbanden aantrekkelijker en flexcontracten duurder te maken. De WAB heeft niet alleen impact op uitzenden, detacheren en payrollen, maar ook op inleners. Welke gevolgen heeft de WAB voor u als opdrachtgever? Wat moet u vóór 1 januari 2020 doen om voor de WAB klaar te zijn? Jasper van der Voet geeft het antwoord.
 • 14.20 – 15.00 uur: Ketenaansprakelijkheid en schijnconstructiesCasper Vollebregt (Belastingadviseur, Mazars)
  De Wet DBA veroorzaakt onrust en onzekerheid in de markt bij opdrachtgevers en zelfstandigen. Hoe ga je om met de fiscale en juridische risico’s bij het inhuren van zzp’ers? En hoe wordt de Wet DBA gehandhaafd? Casper Vollebregt neemt u mee in de ervaringen uit de praktijk en informeert over de maatregelen die u kunt nemen om de risico’s te beperken.
 • 15.00 – 15.30 uur: Pauze
 • 15.30 – 16.00 uur: AVG, de actuele stand van zaken Elif Barioglu (Advocaat, Pelicaan Advocaten)
  De AVG is bijna anderhalf jaar in werking. Tijd om de balans op te maken. Elif Barioglu evalueert het toezicht en de handhaving door de Autoriteit Persoonsgegevens gedurende dit eerste anderhalf jaar en blikt vooruit naar de toekomst. Daarnaast behandelt ze vragen als ‘welke lessen kun je leren uit de praktijk?’, ‘welke zaken moet je nu echt op orde hebben?’ en ‘hoe breng je daar (weer) vaart in?’.
 • 16.00 – 16.30 uur: Compliant inhuurproces borgen in een VMS Chris Neddermeijer (Mede-oprichter Netive VMS)
  Momenteel staat bij bijna elke inlener compliance hoog op de agenda. Chris Neddermeijer legt in zijn presentatie uit hoe een Vendor Management Systeem kan ondersteunen bij een compliant inhuurproces.
 • 16.30 – 17.00 uur: Afsluiting Joanne Littooij (dagvoorzitter) en Paul Oldenburg (Business development, Staffing MS)
  Tot slot vatten Joanne Littooij en Paul Oldenburg, mede-auteur van het boek Professioneel Inhuren van Flexibele Arbeid, de middag samen en begeleiden u richting de borrel.
 • 17.00 – 18.00 uur: Borrel met netwerkgelegenheid

 

Praktische informatie

DoelgroepHR-verantwoordelijken, Inkopers, managers en directeuren van opdrachtgevers (CPO, COO & CFO) die momenteel extern personeel inhuren
Tijd13:00 - 18:00 uur
Datum28 november 2019
LocatieSlot Zeist, Zinzendorflaan 1, Zeist


Aanmelden