Hiring Insights Event ‘Compliant inhuren in 2020’

Het is een kunst om kandidaten te vinden met de juiste kwaliteiten, maar je bent daarbij ook gebonden aan wet- en regelgeving. Voor lang niet alle organisaties is duidelijk welke risico’s het inhuurproces met zich meebrengt. Om risico’s te kunnen beheersen is het wel belangrijk dat je deze kent.

Kom daarom naar het Hiring Insights Event op 1 oktober 2019 met praktijkspecialisten van Pelicaan Advocaten, Mazars en Netive. Je wordt in een paar uur op hoog niveau bijgepraat over hoe je compliant kunt inhuren in 2020. Wat kan, wat mag en hoe bereid jij je voor? Onder het deskundig voorzitterschap van Joanne Littooij komen de aanwezige deelnemers en experts maximaal tot interactie.

Na afloop van dit seminar:

 • ben jij bijgepraat over rechtmatig en compliant inhuren;
 • weet jij welke maatregelen genomen kunnen worden om risico’s te mitigeren;
 • heb jij een concreet stappenplan om jouw inhuurproces aan te passen op de ontwikkelingen van o.a. de WAB, Wet DBA, WAS, WKA en de AVG;
 • en ben jij op de hoogte van best practises van vergelijkbare organisaties.

Ben jij (mede)verantwoordelijk voor HR of Inkoop, huur je als manager regelmatig personeel in, of ben je als CPO, COO of CFO portefeuillehouder of anderszins belanghebbend? Zet dinsdag 1 oktober dan in jouw agenda.

Ja, ik wil mezelf en een eventuele collega of introducé aanmelden

Programma

 • 13.00 – 13.30 uur: Ontvangst
 • 13.30 – 13.40 uur: Welkomstwoord – Joanne Littooij (Dagvoorzitter)
 • 13.40 – 14.20 uur: Gevolgen van de Wab voor de flexbranche Jasper van der Voet (Advocaat arbeidsrecht, Pelicaan Advocaten)
  Per 1 januari 2020 wordt de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) van kracht. De doelstelling van deze wet is om vaste dienstverbanden aantrekkelijker en flexcontracten duurder te maken. De Wab heeft niet alleen impact op uitzenden, detacheren en payrollen, maar ook op inleners. Welke gevolgen heeft de Wab voor jou als flex-werkgever? Wat moet je doen vóór 1 januari 2020 om voor de WAB klaar te zijn? Jasper brengt de antwoorden aan het licht.
 • 14.20 – 15.00 uur: Ketenaansprakelijkheid en schijnconstructiesCasper Vollebregt (Belastingadviseur, Mazars)
  De wet DBA veroorzaakt onrust en onzekerheid in de markt bij opdrachtgevers en zelfstandigen. Hoe ga je om met de fiscale en juridische risico’s bij het inhuren van ZZP’ers? En hoe wordt de Wet DBA gehandhaafd? Casper neemt je mee in de ervaringen uit de praktijk en informeert over de maatregelen die je kunt nemen om de risico’s te beperken.
 • 15.00 – 15.30 uur: Pauze
 • 15.30 – 16.00 uur: AVG, de actuele stand van zaken Elif Barioglu (Advocaat, Pelicaan Advocaten)
  Eind november 2019 is de AVG anderhalf jaar in werking. Tijd om de balans op te maken! Elif evalueert het toezicht en de handhaving door de Autoriteit Persoonsgegevens gedurende dit eerste anderhalf jaar en blikt vooruit naar de toekomst. Daarnaast behandelt ze vragen als ‘Welke lessen kun je leren uit de praktijk?’, ‘Welke zaken moet je nu echt op orde hebben?’ en ‘Hoe breng je daar (weer) vaart in?’.
 • 16.00 – 16.30 uur: Compliant inhuurproces borgen in een VMS Chris Neddermeijer (Mede-oprichter Netive VMS)
  Momenteel staat bij bijna elke inlener compliance hoog op de agenda. Netive VMS specialist en oprichter Chris Neddermeijer, legt in zijn presentatie uit hoe een Vendor Management Systeem kan ondersteunen bij een compliant inhuurproces.
 • 16.30 – 17.00 uur: Afsluiting Joanne Littooij (dagvoorzitter) en Paul Oldenburg (Business development, Staffing MS)
  Tot slot vat Joanne samen met Paul Oldenburg, mede-auteur van het boek Professioneel Inhuren van Flexibele Arbeid, de middag samen en begeleiden je richting de borrel.
 • 17.00 – 18.00 uur: Borrel met netwerkgelegenheid

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar events@headfirst.nl.
Neem voor meer informatie en/of vragen contact met ons op via bovenstaand e-mailadres of bel naar 023 – 568 56 30.

Praktische informatie

Doelgroep HR-verantwoordelijken, inkopers, managers en directeuren van opdrachtgevers (CPO, COO & CFO) die momenteel extern personeel inhuren
Tijd 13:00 - 18:00 uur
Datum 1 oktober 2019
Locatie Kasteel Sterkenburg, Langbroekerdijk 10, 3972 ND Driebergen-Rijsenburg


Aanmelden