headfirst-tips-tricks-golfbaan-als-netwerkgelegenheid

Golfbaan als netwerkgelegenheid

Wat is naast het café-restaurant de beste plek om te netwerken? Het hangt er natuurlijk vanaf aan wie je het vraagt, maar grote kans dat de golfbaan in de top-3 eindigt.

Onnoemlijk zijn de verhalen van zakendeals die gesloten zijn tijdens een partijtje golf. En ja, ga maar na: een beetje baan van 18 holes neemt – met een minimale deelname van twee personen – toch al gauw vier uur in beslag. Dan moet je natuurlijk wel wat te bespreken hebben. Over koetjes en kalfjes ben je in een half uur wel uitgesproken.

Niveau

Wanneer je besluit een zakengesprek te koppelen aan een partijtje golf, zorg er dan wel voor dat de deelnemers qua handicap aan elkaar gewaagd zijn. Handicap is in het golfjargon een ander woord voor ‘niveau’. Hoe lager de handicap, hoe hoger het niveau!

Koppel je spelers aan elkaar met een groot verschil in handicap, dan kan dat de bespreking nadelig beïnvloeden. Golfspelers die in maximaal vijf tot zes slagen de bal in de hole slaan, gaan zich ergeren aan medespelers die er ‘langer’ over doen. That’s a no-no, dus.

Lunch of diner

De meeste golfclubs hebben ook een restaurant. Het ligt voor de hand om daar gebruik van te maken. Advies: ga niet lunchen met drank vóór een golfmatch. Maak het aantal deelnemers ook niet te groot. Dan blijft het overzichtelijk.

Golfclub als netwerk

Golf je graag en ben je nog geen lid van een club. Dan zijn er een aantal interessante mogelijkheden. We noemen er hier twee:

ZP Golf is een unieke community van Zelfstandig Professionals die passie voor golf  en ondernemerschap met elkaar delen. In 2015 organiseert ZP Golf het eerste Nederlands Kampioenschap Golf voor Zelfstandig Professionals.

LinkedGolf is een community voor golfers en netwerkers op LinkedIn. Eenmaal lid geworden, kan je – geheel op vrijwillige basis – deelnemen aan toernooien die de leden van de groep zelf overal in het land organiseren. Net als bij ZP Golf is ook hier de kans groot dat je kennis maakt met ondernemers werkzaam in uiteenlopende bedrijfssectoren en afkomstig uit alle delen van het land.

Redactie