headfirst-tips-tricks-hoe-vind-je-opdrachten

Hoe vind je opdrachten?

Als Zelfstandig Professional is het belangrijk om continu actief op zoek te zijn naar nieuwe opdrachten. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Wouter Meijers werkt al meer dan 30 jaar in de IT-sector en geeft tips voor het vinden van opdrachten.

Zoek in je eigen netwerk

“Je eigen netwerk is het belangrijkste. Je kunt via mensen in je eigen sociale kring snel aan opdrachten komen als je goed contact met hen onderhoudt. Ik werk de laatste 12 jaar voornamelijk als ZP’er en ben bijna altijd in staat om opdrachten te doen die ik leuk vindt. Ik zorg er altijd voor dat ik via via een nieuw project heb, voordat ik klaar ben met de vorige opdracht.”

Besteed tijd aan LinkedIn

“De laatste tijd merk ik dat veel mensen contact met mij opnemen via LinkedIn. Ik heb geen eigen website. Ik geloof niet dat ik hier informatie op kan zetten dat voor een opdrachtgever van belang is. Mijn LinkedIn is genoeg. Hierop staan mijn CV en nog wat extraatjes. Wat wilt een opdrachtgever nog meer weten?”

Ga naar netwerkbijeenkomsten

“Zelf ben ik nog niet naar netwerkbijeenkomsten geweest om een opdracht te vinden, dat was niet nodig. Toch denk ik dat netwerkenbijeenkomsten heel waardevol kunnen zijn. Je vergroot je netwerk en hebt daardoor meer bereik bij het vinden van een opdracht. Als ik in de toekomst geen opdrachtgever kan vinden, ga ik mij hierin verdiepen.”

Schakel hulp in van organisaties

“De laatste keer dat ik een opdracht nodig had, heb ik mij ingeschreven bij websites die hierin bemiddelen. Eén van deze organisaties is HeadFirst. Ik zag al vrij snel een positie voorbij komen als Data Architect bij Enexis en dit leek mij interessant. Ik heb hier meteen op gereageerd en binnen de kortste keren kreeg ik de opdracht. Af en toe heb je hulp nodig.”

Redactie