headfirst-tips-tricks-inshared-innovatie-dankzij-inzet-van-zzpers

InShared: innovatie dankzij inzet van zzp’ers

Verzekeraar InShared won onlangs een internationale innovatieprijs. Volgens manager Ronald Willemsen is dat mede te danken aan de flexibele schil. “Wij werken graag met zelfstandig professionals en zij werken graag voor ons,” vertelt hij bij ZPRadio.

InShared is een relatief nieuwe verzekeraar. Het bedrijf heeft slechts 30 vaste medewerkers in dienst en huurt verder veel mensen in. “Onze verhouding is ongeveer 80 zzp’ers op 20 vaste krachten,” vertelt Willemsen. “Wij zijn een online verzekeraar, dus we huren vooral IT’ers in. Maar ook op het gebied van klantcontact via telefoon of social media maken we gebruik van flexibele medewerkers.”

Inspelen op veranderingen

De verzekeraar onderscheidt zich van de concurrentie door de online aanpak. InShared is de eerste verzekeraar ter wereld waar je jouw claim volledig via internet kunt indienen en daar won het bedrijf onlangs een internationale innovatieprijs mee. “Hiermee hebben we een grote slag geslagen. We lopen voor op de concurrentie en dat willen we zo houden. Om snel in te spelen op veranderingen in de wereld, moeten we continu naar buiten kijken.”

Flexibele schil

Willemsen vertelt dat zijn bedrijf werkt met een projectenkalender. Daarop staan veranderingen aangegeven waarop InShared wil inspelen. “Dankzij die kalender kunnen we capaciteit inplannen,” vertelt hij. “Dan bedoel ik niet alleen budgettair, maar ook qua personeel. We hebben een grote flexibele schil met gemotiveerde mensen die we inzetten wanneer het nodig is.”

Verzekering voor zzp’ers

Volgend jaar komt de verzekeraar met een speciale verzekering voor zelfstandig professionals. “We zien dat er steeds meer zelfstandigen bijkomen,” legt Willemsen uit. “Daar spelen we op in. Zo’n verzekering voor zzp’ers staat heel dichtbij ons, omdat er ook veel zelfstandig professionals voor ons werken. We komen er zo snel achter waar hun behoefte ligt.”

Wil je meer weten over innovatie en flexibel organiseren bij InShared? Beluister het hele interview op ZPRadio en kom naar Conferentie aan Zet op 26 januari 2015!

Redactie