Kleren maken de man

Je hoeft niet bij iedere klant in een driedelig pak aan te komen om serieus genomen te worden. Wat kan wel en wat kan niet? Met deze tips kom jij voortaan goed voor de dag.

Persoonlijkheid

Probeer bij het uitzoeken van een nieuwe zakelijke garderobe dicht bij je persoonlijkheid te blijven. Wanneer je het liefst in makkelijk zittende kleding loopt, kan het erg ongemakkelijk zijn om een stijf pak aan te hebben. Wanneer jij je ongemakkelijk voelt, zal een ander dit ook opvallen. Omdat dit het omgekeerde is van wat je wilt bereiken, kun je in dat geval beter kiezen voor gemakkelijkere kleding. Denk aan een  nette spijkerbroek met een colbert.

Uiterlijke verzorging

Niet alleen de kleding die je draagt, is van belang. Besteed ook aandacht aan je uiterlijke verzorging. Een onverzorgde uitstraling kan een klant op een negatieve manier afleiden. Kijk daarom wat vaker in de spiegel en neem een klein flesje deodorant mee in je laptoptas.

Kleur

Met felle kleuren kun je opvallen, terwijl je met donkere kleuren juist lichaamscontouren camoufleert. Daarnaast hebben kleuren ook een diepere betekenis. Zo staat rood voor agressie, waardoor je deze kleur beter kunt mijden. Donkerblauw en donkergrijs zijn kleuren die goed passen bij een zakelijke outfit. Het straalt vertrouwen en betrouwbaarheid uit, waardoor kleding in deze kleuren goed geschikt zijn voor een doorsnee werkdag.

Details

Met het uitzoeken van een mooie outfit ben je er nog niet. Minstens net zo belangrijk is de afwerking van je kleding. Zorg er allereerst voor dat je voor de juiste maat kiest. Een te grote colbert ziet er slobberig uit en een te korte broek is ook geen fraai gezicht. Zet tenslotte de puntjes op de i door nog even de strijkbout over je kleding te halen. Zo ga je écht netjes de deur uit.

Personal shopper

Mocht je er zelf niet uitkomen of er gewoon geen zin in hebben, dan zijn er tegenwoordig genoeg personal shoppers die voor jou een nieuwe garderobe bij elkaar winkelen. Mocht je het nog gemakkelijker willen maken, dan kun je kiezen voor een online kledingpakket. Deze worden samengesteld aan de hand van jouw voorkeuren en krijg je vervolgens bij je thuisbezorgd.

 

Bart van der Geest