Devops Engineer

OpenNieuw
Locatie: Haarlem
Startdatum: 01 May 2024
Einddatum: 01 May 2025
Referentie nr: SMSALL000378
Uren per week: 40

PARKEER OPDRACHT - NIET OP AANBIEDEN 


Functieomschrijving: DevOps Engineer bij Alliander

Bedrijfsprofiel:
Alliander is een toonaangevende Nederlandse netbeheerder die zich richt op het beheren en onderhouden van elektriciteits- en gasnetwerken. Als essentiële speler in de energietransitie streven we ernaar om betrouwbare, veilige en duurzame energievoorziening te bieden aan onze klanten en de samenleving.

Functieomschrijving:
Als DevOps Engineer bij Alliander speel je een cruciale rol in het bevorderen van de continuïteit, efficiëntie en innovatie van onze IT-infrastructuur en -processen. Je werkt nauw samen met multidisciplinaire teams en draagt bij aan het ontwerp, de ontwikkeling, implementatie en ondersteuning van geautomatiseerde systemen en tools.

Verantwoordelijkheden:

Ontwikkelen, implementeren en onderhouden van geautomatiseerde CI/CD-pipelines voor het deployen, testen en monitoren van applicaties en systemen.
Ontwerpen en configureren van geautomatiseerde provisioning- en configuratiemanagementoplossingen voor het beheren van infrastructuur en middleware.
Identificeren en implementeren van verbeteringen en optimalisaties in de ontwikkelings- en operationele processen om de snelheid, stabiliteit en schaalbaarheid te verbeteren.
Samenwerken met ontwikkelteams om DevOps-best practices te bevorderen en de integratie van DevOps-methodieken in het ontwikkelingsproces te ondersteunen.
Troubleshooten van problemen in productieomgevingen en het implementeren van effectieve oplossingen om de downtime te minimaliseren en de prestaties te verbeteren.
Actief bijdragen aan het opzetten en onderhouden van monitoring- en loggingoplossingen om de prestaties, beschikbaarheid en beveiliging van systemen te bewaken.
Documenteren van systemen, procedures en configuraties om kennisdeling en samenwerking te bevorderen binnen het team.
Vereisten:

Bachelor- of masterdiploma in Computer Science, IT, of een gerelateerd vakgebied.
Aantoonbare ervaring als DevOps Engineer of vergelijkbare rol, bij voorkeur in een enterprise-omgeving.
Diepgaande kennis van automatiseringstools zoals Jenkins, Ansible, Terraform, Docker, Kubernetes, enz.
Ervaring met scriptingtalen zoals Python, Bash, of PowerShell.
Bekendheid met cloudplatforms zoals AWS, Azure of Google Cloud is een pluspunt.
Sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om effectief te werken in multidisciplinaire teams.
Proactieve houding ten opzichte van leren, experimenteren en het volgen van nieuwe technologische ontwikkelingen.
Als je enthousiast bent over het verbeteren van onze IT-infrastructuur en -processen en graag wilt bijdragen aan de energietransitie, dan verwelkomen we graag jouw sollicitatie voor de functie van DevOps Engineer bij Alliander.

Meld je direct aan voor de functie 'Devops Engineer'