Netspecialist Systems Engineering

OpenNieuw
Locatie: Rotterdam
Startdatum: 13 May 2024
Einddatum: 12 August 2024
Referentie nr: BTSTE000327
Uren per week: 40

C09 (min. € 4765,18 - max. € 6648,49) - Stedin 2024.01

De aanvraag betreft een ondersteunde rol en volgt instructies op van leidinggevende. Dit past niet binnen de wet DBA. Hierdoor is het niet mogelijk om ZZP'ers te contracteren

(INDIEN DETA-VAST)
Indien je een kandidaat aanmeld voor de deta-vastconstructie dien je onderstaande gegevens van de kandidaat in het CV te vermelden. Let op: staan deze gegevens niet in het CV vermeld, wordt de kandidaat afgewezen.
- salarisindicatie
- eventuele secundaire arbeidsvoorwaarden
- akkoordverklaring kosteloze overname na één kalenderjaar
- het privé e-mailadres van de kandidaat m.b.t. de aanvraag v.h. online assessment
- referenties (naam, functie en contactgegevens referent)

De aanvraag betreft een ondersteunde rol en volgt instructies op van leidinggevende. Dit past niet binnen de wet DBA. Hierdoor is het niet mogelijk om ZZP'ers te contracteren.



Werk waar je trots op kan zijn. Dit ga je doen.

Stedin heeft ruim 2 miljoen klanten. Klanten die verwachten dat ons net betrouwbaar blijft, dat elektriciteit geleverd en afgenomen kan blijven worden. Jij levert dan een belangrijke bijdrage aan de betrouwbaarheid van de elektriciteitsnetten voor nu, maar vooral in de toekomst.

Dit doe je door de vertaling te maken van bedrijfs- en gebruikerseisen, kijkend naar huidige problematiek en naar nieuwe ontwikkelingen van assets. Daar ligt jouw uitdaging als Netspecialist Elektriciteit bij Stedin.

Jij zorgt gezamenlijk met de netstrategen en veel interne en externe stakeholders voor een veilig en kwalitatief hoogwaardig elektriciteitsnet.

Hiervoor creëer en beheer je de roadmap tot aan de realisatie van aanbestedingen en implementaties. Je maakt systeemontwerpen voor alle assets ( voornamelijk laagspanning, middenspanning) en bijbehorende aanlegcriteria en weet dit uit te leggen aan de operationele afdelingen. Samenvattend; jij hebt overzicht over het gehele elektriciteitsnet en bepaalt de impact hierop naar aanleiding van veranderingen aan componenten.

Een aantal voorbeelden van afspraken in jouw agenda als Netspecialist Elektriciteit. We nemen je mee.

- Je stelt een roadmap op voor de lange termijn, omdat alle componenten minimaal 40 jaar in het elektriciteitsnet geplaatst worden. De energietransitie vraagt veel verandering en jij weet dat te vertalen naar de standaarden.
- De uitvoering wil een bepaalde component in het net plaatsen van een leverancier waarmee we niet meer samenwerken. Hierbij luister jij als netspecialist naar de argumenten en weeg je dat af tegen veiligheid en kwaliteit van het elektriciteitsnet.
- Je hebt een overleg met je teamleider over een externe partij die gaat helpen bij het schrijven van aanlegcriteria. Deze aanbestedingen ga jij namelijk als Technical Lead samen met inkoop en andere experts uit de organisatie realiseren. Je bent een expert in systems engineering en kent de leveranciersmarkt.
- Je werkt nauw samen met collega netbeheerders en bespreekt gezamenlijke aanbestedingen, waaronder bijvoorbeeld de huis aansluitkast.

Collega netspecialist: ‘Wat het mooie is aan deze baan is het wisselende en dynamische karakter. Dat spreekt mij aan! Het ene moment ben ik erg abstract bezig waar Stedin moet staan over 80 jaar en het andere moment ben ik bezig met technische details’.


Jouw sterke punten. Worden wij blij van.

Jij legt de puzzel bij Stedin, en bent de toegewijde vakman/vrouw op het gebied van assets. Dat doe je in het bestaande net en de ontwikkelingen van toekomstige assets. Jij neemt en pakt de lead en geeft richting aan het asset beleid en de toepasbaarheid ervan. Je formuleert en overziet de lange termijn in lijn met onze netstrategie (80 jaar vooruit). Omdat je voorop gaat lopen in de energietransitie en graag met mensen werkt met verschillende disciplines, weet jij sturing en coördinatie te geven. Hierin ben je verbindend en beschik je over een hoge dosis organisatiesensitiviteit. Je maakt makkelijk contact met hoger management en de operationele afdelingen en toont veel eigen initiatief in het zoeken naar de juiste mensen en organisaties.


Wie je ook bent, wat je ook doet, bij ons ben je welkom. Want als je jezelf bent, werkt het net wat beter. En voor deze rol, vul je dat aan met het onderstaande;

- Je beschikt over een wo werk - en denkniveau en een afgeronde technische opleiding. Bij voorkeur Elektrotechniek.
- Je bent in staat om netontwerpen te vertalen naar component behoefte en de toepasbaarheid ervan.
- Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in soortgelijke rollen.
- Technisch engels spreken en schrijven is een pré. Dat maakt het lezen en opstellen van standaardisatie documenten en productspecificaties professioneler.

Collega netspecialist vertelt: ‘Wij zijn essentieel voor Stedin omdat wij continu aan het zoeken zijn naar de beste kwaliteit van onze assets voor de beste prijs. Op deze manier kunnen wij onze klanten op een correcte wijze bedienen. Ik zie het als een maatschappelijke verantwoording om bij te dragen aan een sustainable net''


Een goed team. Daar hoor je bij.

Je werkt ongeveer de helft van de tijd op kantoor. Dit kan zijn in Rotterdam (Blaak), Utrecht, Delft of Goes, de plek waar jij je collega’s ontmoet. Daarnaast zul je in samenspraak met je collega’s meedoen met conferenties, beurzen bezoeken en fabrikanten bezoeken. De andere helft van de tijd werk je thuis. Wel zo flexibel. Natuurlijk zorgen wij voor de juiste voorzieningen voor je thuiswerkplek.

Meteen vanaf dag één maak je deel uit van het team Elektriciteit en Tertiar binnen de afdeling Asset Management. Het team bestaat nu uit 10  specialisten op het gebied van Elektriciteit  en Tertiar. Binnen het team delen we kennis met elkaar en helpen we elkaar daar waar het nodig is. Vanwege de uitdaging die het team heeft binnen de energietransitie, zal het team nog verder doorgroeien.

Meld je direct aan voor de functie 'Netspecialist Systems Engineering'