Technisch projectleider virtualisatie Linux research werplekken

OpenNieuw
Locatie: De Bilt
Startdatum: 13 May 2024
Einddatum: 12 May 2025
Referentie nr: HFKON000030
Uren per week: 36

Opdrachtomschrijving
Vanwege modernisering van de digitale infrastructuur en het hybride werken is een nieuwe opzet van de Linux research werkplek gewenst. Het moet een researcher of ontwikkelaar voorzien in plaats- en apparaat onafhankelijk werken. Tegelijkertijd is het belangrijk om de werkplek maximaal beheersbaar en beheerbaar te maken. De projectleider krijgt de opdracht om de huidige Linux research werkplekken (fysieke systemen) te migreren naar (mogelijke verschillende-) (Cloud-) omgeving(en). De migratie dient niet as/is uitgevoerd te worden. In het voortraject zijn de wensen en eisen van deze research werkplek geïnventariseerd en vastgesteld. De gezochte (technisch-)projectleider richt het project in en start de migratie van de Linuxwerkplekken naar nieuw concept. De opdracht eindigt als alle Linuxwerkplekken zijn gemigreerd en de oude apparatuur is opgeruimd. De projectleider schrijft het projectplan, bereidt de besluitvorming (oplossingsrichting) voor, maakt kosten-baten analyse, verzorgt de projectevaluatie en maandelijkse voortgangsrapportage. Daarnaast krijgt de projectleider de opdracht om een VoIP oplossing te realiseren en de opdracht voor het uitrollen van AV-middelen t.b.v. hybride werken.

Achtergrond opdracht
Het KNMI is dé autoriteit en dé organisatie in Nederland voor data over weer, atmosfeer, klimaat en seismologie. Het KNMI is een laagdrempelig knooppunt voor geofysische informatie over Nederland en de wereld. Dit betreft niet alleen de internationaal gedeelde meteogegevens, maar ook modellen, satellietdata en de daarop gebaseerde adviesdiensten en inzichten. KNMI stelt haar distributiekanalen beschikbaar voor het ontsluiten van data door andere (overheids-) organisaties.

Vanwege modernisering van de digitale infrastructuur en het hybride werken is een nieuwe opzet van de linux research werkplek gewenst. Het moet een researcher of ontwikkelaar voorzien in plaats- en apparaat onafhankelijk werken. Tegelijkertijd is het belangrijk om de werkplek maximaal beheersbaar en beheerbaar te maken.

Eisen

  • Uitsluitend Nederlandstalige cv’s indienen met een max van 5 pagina’s.
  • HBO/WO niveau
  • Kennis van linux werkplekconcepten: Het project behelst het op basis van in het voortraject vastgesteld eisen en wensen de migratie van bestaande fysieke linux werkplekken naar virtuele linuxwerkplekkente realiseren. Inclusief een keuze waar deze werkplekken te hosten (Cloud / leverancier) en te beheren (SSc-Campus / leverancier). We zoeken iemand die zowel inhoudelijk begrijpt wat komt kijken bij het virtualiseren van researchwerkplekken (Linux) als het coordineren/aansturen van de diverse leveranciers/partijen en interne steakholders kan begeleiden bij het op de juiste manier afwegen van kosten en impact. Kennis van en ervaring met linuxarchitectuur en cloud technologie: Naar welke partij(en) gemigreerd gaat worden is nog niet besloten. We verwachten ook van de projectleider een onderzoek en advies over oplossingsrichting, bijbehorende kosten-baten analyse en voorstellen voor besluit. Echter zijn er wel architectuurkaders die gerespecteerd moeten worden (comply-or- explain).
  • Heeft aantoonbare ervaring in meerdere ICT projecten in de uitvoeringsfase t/m beheerfase vanuit een rol als (5 jaar) opdrachtgever projectleider klant of product owner/businessanalist
  • Heeft aantoonbaar voldoende technischinhoudelijk begrip van werken met linux researchwerkplekken en kostprijsmodel kent relevante spelers tbv hosting research werkplekken
  • We zien in de CV's ook graag terug met welke (3 jaar) (nationale/internationale) relevante spelers de projectleider gewerkt heeft
  • Is technisch inhoudelijk sparringpartner voor de stakeholders (3 jaar)
  • Affiniteit met IV-/IT-ontwikkeling in cloud omgevingen (3 jaar)
  • Wensen

  • Ervaring binnen (rijks)overheid is een pré
  • Ervaring binnen een organisatie waar Agile werken in ontwikkeling is
  • Agile certificering (bijvoorbeeld Agile Scrum Foundation/PSM1/PSPO1/Agile projectmanagement)
  • Competenties

  • Resultaatgericht: Is in aard een aanjager, krijgt het werk gedaan binnen afgesproken tijd.
  • Lenig: Kan en durft in kleine stappen te denken en te werken, gaat incrementeel te werk, weet snel te schakelen en is pragmatisch.
  • Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid: Schrijft graag, snel en to-the-point, stukken die op MT niveau besproken kunnen worden.
  • Organisatiesensitiviteit: Is geduldig en doortastend tegelijk, voelt aan welk moment welk gedrag vraagt; kan zowel op tactisch als operationeel niveau schakelen.
  • Samenwerken: kan mensen aan de opdracht binden en is daarbij gericht op samenwerking; wacht niet af, maar benadert zelf stakeholders en werkt actief met hen samen.

Aanvullende Informatie
Wanneer u bij ons als leverancier een professional aanbiedt en deze wordt geplaatst, hebben we informatie van u als contractpartij nodig, onder andere met betrekking tot de Wet keten- en inlenersaansprakelijkheid. De ‘WKA’ heeft als doel om misbruik te voorkomen bij de afdracht van loonheffingen bij alle schakels in de keten; van leverancier tot opdrachtgever. Wij dekken deze risico’s voor onze opdrachtgevers af middels een geblokkeerde rekening, de G-rekening. Dit is een rekening waarop een gedeelte van het factuurbedrag wordt gestort en waarvan u de loonheffingen en BTW kunt betalen aan de Belastingdienst. Het af te storten % hangt ervan af of u een SNA-certificering (NEN-4400-1 of NEN-4400-2) heeft of niet en of uw bedrijf in Nederland of daarbuiten is gevestigd. De G-rekening kunt u aanvragen bij de Belastingdienst. Indien u geen G-rekening kunt krijgen (en u kunt hier bewijs van de Belastingdienst van overleggen) dan heeft u ook de mogelijkheid elk kwartaal een accountantsverklaring (assurance report inzake inlening personeel) aan te leveren. Hierin zal een gecertificeerd accountant (AA of RA) een verklaring afgeven over de juistheid, volledigheid en tijdigheid van de afdrachten. Let wel, de kosten voor deze verklaring komen voor uw eigen rekening.

Meld je direct aan voor de functie 'Technisch projectleider virtualisatie Linux research werplekken'