Ondersteuning Meldpunt Integriteit

OpenNieuw
Locatie: Nader te bepalen
Startdatum: 13 May 2024
Einddatum: 08 November 2024
Referentie nr: HFCOA000193
Uren per week: 36

Opdrachtomschrijving
Het interne Meldpunt Integriteit van het COA is op zoek naar tijdelijke fulltime ondersteuning op het gebied van integriteit. De onderzoeker integriteit is verantwoordelijk voor het onderzoeken van integriteitsmeldingen, zoals fraude, belangenverstrengeling en intimidatie.

Meldpunt Integriteit
Het Meldpunt Integriteit (MPI) is het onafhankelijke meldpunt van het COA met een ondersteunende, stimulerende, beleidsmatige en beheersende rol op het gebied van integriteit. Haar doel is vanuit een integrale integriteitsaanpak bij te dragen aan een cultuur van vertrouwen waarin ethisch handelen en integriteit een vanzelfsprekendheid is. Het Meldpunt Integriteit is tevens het interne meldpunt waar medewerkers en externen meldingen van vermoedens van integriteitsschendingen kunnen doen.

Wat je gaat doen
In opdracht van het management verricht de onderzoeker op zelfstandige, deskundige en onafhankelijke wijze onderzoek uit naar vermoedens van integriteitsschendingen. Dit kan gaan om meldingen rond ongewenst gedrag, vermoedens van strafbare gedragingen en overtredingen van onze gedragscode. Je voert deskresearch uit, voert interviews met betrokkenen en analyseert data, conform het onderzoeksprotocol en onderzoeksopdracht. De uiteindelijke conclusies verwerk je in het onderzoeksrapport dat je bespreekt met het management. Je werkt nauw samen met het team integriteit in het meldpunt, betrokken stakeholders zoals ICT-specialisten, auditors, HR en management. Zonodig werk je samen met externe onderzoekers en specialisten tijdens het onderzoekstraject.

Wat we van je verwachten
De onderzoeker is een gedreven persoonlijkheid met ruime ervaring met integriteitsonderzoek, zoals fraude, diefstal, intimidatie en andere vormen van ongewenst gedrag. Je kan goed schakelen op verschillende niveaus, bent proactief in gesteld en weet zelfstandig de weg te vinden in een grote organisatie. Je bent analytisch sterk, werkt discreet, zelfstandig en hebt betrouwbaarheid en deskundigheid hoog in het vaandel staan tijdens het verrichten van onderzoeken. Bovendien erken je dilemma's die tijdens een onderzoeksproces kunnen ontstaan en houd je van afwisselend werk.

Van de onderzoeker Integriteit verwachten wij:

  • HBO werk- en denkniveau
  • Minimaal drie jaar werkervaring op het gebied van het uitvoeren van integriteitsonderzoek
  • De standplaats is Den Haag, werkzaamheden op diverse locaties in Nederland.

Eisen

  • Minimaal 5 jaar ervaring met integriteitsonderzoeken
  • In het bezit van een rijbewijs (5 jaar)
  • Aanvullende Informatie
    Wanneer u bij ons als leverancier een professional aanbiedt en deze wordt geplaatst, hebben we informatie van u als contractpartij nodig, onder andere met betrekking tot de Wet keten- en inlenersaansprakelijkheid. De ‘WKA’ heeft als doel om misbruik te voorkomen bij de afdracht van loonheffingen bij alle schakels in de keten; van leverancier tot opdrachtgever. Wij dekken deze risico’s voor onze opdrachtgevers af middels een geblokkeerde rekening, de G-rekening. Dit is een rekening waarop een gedeelte van het factuurbedrag wordt gestort en waarvan u de loonheffingen en BTW kunt betalen aan de Belastingdienst. Het af te storten % hangt ervan af of u een SNA-certificering (NEN-4400-1 of NEN-4400-2) heeft of niet en of uw bedrijf in Nederland of daarbuiten is gevestigd. De G-rekening kunt u aanvragen bij de Belastingdienst. Indien u geen G-rekening kunt krijgen (en u kunt hier bewijs van de Belastingdienst van overleggen) dan heeft u ook de mogelijkheid elk kwartaal een accountantsverklaring (assurance report inzake inlening personeel) aan te leveren. Hierin zal een gecertificeerd accountant (AA of RA) een verklaring afgeven over de juistheid, volledigheid en tijdigheid van de afdrachten. Let wel, de kosten voor deze verklaring komen voor uw eigen rekening.


    Meld je direct aan voor de functie 'Ondersteuning Meldpunt Integriteit'