Principal Data Engineer - Realtime Data Integratie

OpenNieuw
Locatie: Amsterdam
Startdatum: 15 April 2024
Einddatum: 31 July 2024
Referentie nr: YFCGN000210
Uren per week: 36

Opdrachtomschrijving
Introductie: Binnen ons team, bestaande uit gedreven data analisten en data engineers, spelen wij een cruciale rol bij het ondersteunen van grote klanten in het monitoren van bedrijfskritische ketens. Hierdoor kunnen IT-storingen snel worden gedetecteerd en geminimaliseerd. Als Data Engineer draag je bij aan het ontwikkelen van geavanceerde oplossingen en het optimaliseren van ketenmonitoring dashboards. In ons hechte Scrum-team staat samenwerking centraal en wordt deze gestimuleerd. Onze voorkeur gaat uit naar een Data Engineer die ervaring heeft bij meerdere bedrijven en meerdere data bronnen heeft moeten combineren.
Jouw rol: Als Data Engineer heb je de mogelijkheid om een aanzienlijke impact te maken door ervoor te zorgen dat we meer bedrijfsketens van onze klanten effectief kunnen monitoren. Daarnaast draag je bij aan de verdere professionalisering van ons platform en onze werkwijze, waardoor we in staat zijn efficiënter klanten te bedienen. We verwachten het volgende van jou:

  • Ontwerpen en implementeren van geavanceerde streaming ETL oplossingen
  • Fungeren als aanspreekpunt voor technische ontwerpen.
  • Identificeren en initiëren van technische innovatie in lijn met de business- en solutionarchitectuur van de klantoplossing.
  • Actief bijdragen aan procesverbeteringen en streven naar continu optimaliseren van functionaliteiten.

Ons team: Deze afdeling (Data Services Hub) kenmerkt zich door zijn dynamische en innovatieve aanpak, waarbij plezier, samenwerking en ondersteuning van elkaar centraal staan. De teamleden hebben diverse vaardigheden en specialisaties, waardoor er een rijke mix van expertise is om klanten optimaal van dienst te zijn. Bovendien streven we voortdurend naar verbetering en professionalisering om de klantwaarde te vergroten.

Je hebt kennis van:

  • Streaming Data Engineering (is een harde must): Diepgaande kennis en ervaring in het opzetten en onderhouden van streaming data pipelines (Kafka, Flink, Rust, Scala, Spark) in container oplossingen (Docker/Harbor).
  • IT-architectuur: Begrip van diverse IT-architectuurmodellen, waaronder cloudgebaseerde en traditionele architecturen, evenals connectiviteitsconcepten.
  • Monitoringtools: Theoretische kennis van monitoringtools voor het bewaken van systeem- en netwerkprestaties en het oplossen van problemen.
  • Azure DevOps: Kennis van Azure DevOps voor effectief projectbeheer en implementatie van softwareprojecten (CI/CD en Git).
  • StackState (is een pré): Optionele vaardigheid in het gebruik van StackState, een monitoring- en observatietool voor IT-omgevingen.

Voor deze opdracht mogen wij geen zzp'ers aanbieden.

Aanvullende Informatie
Doorleen is niet toegestaan. Levering door Yellow Friday aan KPN geschiedt via Cegeka. Hier is geen sprake van ketenvorming/doorleen, want Yellow Friday heeft de aanbesteding samen met Cegeka uitgevoerd en is formele onderaannemer. Yellow Friday verzorgt de werving van extern personeel als er binnen Cegeka geen eigen medewerkers beschikbaar zijn.


Meld je direct aan voor de functie 'Principal Data Engineer - Realtime Data Integratie'