Scrum Master - team PePPer

OpenNieuw
Locatie: Utrecht
Startdatum: 01 May 2024
Einddatum: 30 April 2025
Referentie nr: HFNST000143
Uren per week: 36

De NS heeft alle documentatie in het Nederlands, dus graag alleen Nederlands sprekende kandidaten aanbieden.

In motivatie aanleveren, hoe de kandidaat puntsgewijs voldoet aan alle gestelde eisen ahv praktijkvoorbeelden, anders wordt de bieding afgewezen

Volledig ingevulde personalia van de kandidaat invullen

Cv in word aanleveren




Selectiegesprekken:
zo snel mogelijk

Maximum tarief*:
€89,-
*Let op: Bovenstaand tarief is een max. all-in uurtarief (incl. o.a. reiskosten, faciliteiten, eventuele vergoedingen en de fee(s) voor onze contractmanager FastFlex, excl. btw). Het tarief weegt mee in het selectieproces.



Dit ga je doen als Scrum Master
Als Scrum Master ben je een expert in het Agile gedachtegoed en het Scrum Framework. Je draagt er zorg voor dat zowel de teams als de omgeving van de teams naar een hoger volwassenheidsniveau worden gebracht. Je coacht het team, de Product Owners en de organisatie. Je zorgt ervoor dat de multidisciplinaire teams zich continu blijven verbeteren en effectiever kunnen worden. Je werkt samen met stakeholders en andere Scrum Masters. Goed kunnen luisteren, helder communiceren en organisatiesensitiviteit zijn hierbij onontbeerlijk. Je bent verantwoordelijk voor de voortgang in de teams waarbij je in de geest van het Scrum Framework en Agile principes de teams ondersteunt. 
Je bent als Scrum Master op termijn aan twee teams verbonden die verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en beheren van applicaties en PowerBi dashboards om de logistiek op ‘de knoop’ te plannen en bijsturen. Het land kent grofweg 35 knooplocaties, op deze locaties worden treinen ’s nachts gereinigd, geparkeerd en klaargemaakt voor de opstart van de treindienst in de ochtend.
Dankzij jouw enthousiasme en ervaring ben je van onschatbare waarde bij het:  

- Meedenken en actief werken aan het verbeteren van het cluster 'Knoop & Service’;
- Zorgen dat de verschillende events voor de teams plaatsvinden; waar nodig of gewenst faciliteer je deze; 
- Voorbereiden van cluster-events in samenwerking met de andere Scrum Masters en product owners.
- Coachen en ontwikkelen van de teams en hun Product Owners in zelforganisatie; je past je stijl en de instrumenten die je inzet aan op het volwassenheidsniveau van het team en de omgeving;
- Begeleiden van de teams zowel in de agile manier van werken als in teamdynamiek;
- Zorgen dat de teams zich op empirische wijze (door transparantie, inspectie en adaptie) continu blijven ontwikkelen, ten behoeve van het leveren van waarde en kwaliteit;
- Transparant maken van, en helpen bij, het oplossen van belemmeringen, zodat de teams optimaal aan de sprintdoelen kunnen werken;
- Actief deelnemen in het Scrum Master-gilde en stimuleren van je omgeving in het begrijpen en omarmen van de Agile mindset en het Scrum Framework


Hier ga je werken

Het cluster ‘Knoop & Service’ is één van de acht cluster binnen het resultaat gebied RG 5; “Ontwikkelen, plannen, bijsturen en verzorgen treindienst”. Binnen dit cluster ontwikkelen we processen, inzichten en ondersteunende IT voor de logistieke puzzels op de rangeer- en opstelterreinen. Samen zorgen we ervoor dat alle 750 treinen ’s nachts kunnen worden opgesteld, en ‘s ochtends op de juiste plaats en tijd klaarstaan voor de reiziger: schoongemaakt, nagekeken, en technisch onderhouden. We richten ons hoofdzakelijk op alle ICT die nodig is om onze opstelterreinen optimaal te benutten, van planning- tot bijsturingsapplicaties. 
We ontwikkelen echter binnen ons cluster niet alleen met technologie, maar ook met onze manier van werken. Zo zetten we vol in op Continuous Delivery, Continuous Integration en DevOps. En dat binnen een Release Train met verschillende Agile teams met een multidisciplinaire samenstelling. Van hen én van ons krijg je ruimte en tijd om te sparren, kennis te delen en te leren.
Binnen het cluster ben je verbonden aan twee teams:
Team PePPer: Zij zorgen er voor dat de planners de juiste en betrouwbare informatie krijgen om continue een planning voor de inzet van het treinpersoneel op de knooppunten te kunnen maken. Natuurlijk is het team tevens verantwoordelijk voor het continu verbeteren, aanpassen en beheren van de applicatie. Team PePPer is een gezellig team waar hard gewerkt wordt en zij helpen elkaar graag.
Het tweede team dat je gaat ondersteunen is op dit moment nog niet bekend. Uiterlijk na drie maanden zal je het tweede team gaan begeleiden.


Dit zijn de eisen

•    HBO+ werk- en denkniveau
•    Gecertificeerd Scrum Master, minimaal PSM II of gelijkwaardig
•    Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als Scrum Master, waaronder ervaring met de toepassing van SAFe
•    Aantoonbare ervaring in het verhogen van het Agile volwassenheidsniveau van teams en organisaties. Je kunt hierin zowel sturend als faciliterend optreden.
•    Ruime ervaring binnen een complexe IT-organisatie
•    Je bent gericht op het realiseren van wezenlijke groei en ontwikkeling van teams en organisatie, waarbij je pro-actief en op basis van de Agile principes werkt.
•    Je bent pragmatisch maar ook empathisch en hebt de nodige veranderkracht.
•    In verbinding staan met je omgeving, communicatief sterk en voelt aan welke interventies nodig zijn.
•    Aantoonbare ervaring met een team met zowel teamleden op kantoor als op afstand. 
•    Ervaring met de Azure DevOps-tooling is een pre 
•    Ervaring met begrippen zoals PowerBi dashboarding, data analytics en data management is een pré



Op NS kun je rekenen

Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Jij helpt mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen. Bij NS krijg je veel vrijheid. We beloven je dat geen dag hetzelfde is. De kernwaarden van NS zijn open en betrouwbaar. Wij gaan voor resultaat en willen vooruit.

Meld je direct aan voor de functie 'Scrum Master - team PePPer'