Compliance Officer

OpenNieuw
Locatie: Amsterdam
Startdatum: 01 May 2024
Einddatum: 31 December 2024
Referentie nr: HFAFM000055
Uren per week: 36

Opdrachtomschrijving Compliance Officer


Waar de AFM toezicht houdt op de integriteit van de financiële markten, houd je als Compliance Officer toezicht op de integriteit van de AFM zelf.

De afdeling Compliance, Integriteit en Risicomanagement (CIR) zoekt voor de periode van één jaar een Compliance Officer ter versterking van het team. In samenwerking met de Compliance Officers en de Manager CIR ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de interne compliance functie van de AFM. Een bijzondere, gevoelige en uitdagende rol.

Je werkzaamheden zijn veelzijdig. Als Compliance Officer ben jij één van de aanspreekpunten voor de medewerkers bij compliance en integriteitsvragen. Je beantwoordt vragen van medewerkers en zorgt dat de verzoeken met betrekking tot bijvoorbeeld nevenactiviteiten en privé beleggingstransacties van medewerkers tijdig en volgens de Gedragscode worden beoordeeld. Verder zie je erop toe dat alle compliance gegevens en dossiers juist en overzichtelijk worden vastgelegd in de systemen, en tijdig worden vernietigd volgens de geldende bewaartermijn.

Samen met je collega’s onderzoek je (mogelijke) integriteitsschendingen en misstanden en handhaaf je de Gedragscode en de Regelingen van de AFM.

Het volgen van de interne en externe omgeving van de organisatie en het vertalen van ontwikkelingen naar beleid, procedures en concrete handvatten voor de uitvoering binnen de AFM is een belangrijke taak van de Compliance Officer. De Compliance Officer onderscheidt zich binnen de organisatie van diverse andere functies doordat hij expliciet de opdracht heeft de naleving van (integriteits-) normen te monitoren, onder andere met behulp van data-analyse en geautomatiseerde controles.

De volgende werkzaamheden kun je verwachten:
•    Onderhouden van het compliance beleid;
•    Monitoren van de naleving van interne regels en beleid;
•    Adviseren van medewerkers bij compliance vraagstukken;
•    Beoordelen van beleggingsverzoeken, nevenwerkzaamheden en antecedenten;
•    Onderzoeken van signalen over integriteitsschendingen;
•    Bevorderen van awareness en geven van trainingen;
•    Ondersteunen van de andere disciplines binnen het CIR-team.
Functie-eisen
Gegeven je rol en de ambities van de AFM is het belangrijk dat je aantoonbare kennis van en ervaring met compliance en integriteit hebt, bijvoorbeeld bij een financiële onderneming, toezichthouder, maar misschien ook wel buiten de financiële sector.
Je hebt kennis van organisaties en processen, wet- en regelgeving, cultuur en gedrag, maar ook van het doen van onderzoek. Je steekt je handen uit de mouwen te steken, kunt hoofd van bijzaken onderscheiden en kunt een goed evenwicht vinden tussen enerzijds kwaliteit en productiviteit en snelheid anderzijds.

Je zoekt de verbinding in de organisatie en hebt het vermogen om mensen mee te krijgen. Je bent ‘hands-on’, hebt een duidelijke visie, bent een goede communicator (mondeling en schriftelijk) en in staat om te enthousiasmeren.

Verder beschik je over het volgende profiel:
•    Tenminste een passende afgeronde Hbo-opleiding;
•    Een aanvullende compliance opleiding en juridische achtergrond zijn een pre;
•    Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
•    Je bent integer, discreet en maatschappelijk betrokken;
•    Je herkent jezelf in de competenties: natuurlijke overtuigingskracht, organisatiesensitiviteit, executiekracht, communiceren, adviseren op alle niveaus, initiatief en een sterke resultaatgerichtheid.

Voorwaarden
Het betreft een opdracht voor een compliance officer en de gewenste startdatum is zo spoedig mogelijk. De opdracht loopt tot 31 december 2024, met een optie tot verlenging tot 30 juni 2025. De opdracht is fulltime, te weten: 36 uur per week. 

Ko criteria;

Een afgeronde hbo opleiding
Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring
   


Meld je direct aan voor de functie 'Compliance Officer'