Senior Planner

OpenNieuw
Locatie: Rotterdam
Startdatum: 13 May 2024
Einddatum: 12 May 2025
Referentie nr: HFHAR000053
Uren per week: 36

Opdracht beschrijving
Namens de Porthos entiteit werft Havenbedrijf Rotterdam N.V. een ervaren planner.
Ben jij die betrokken, proactieve en conceptueel denkende Planner die samen met het projectteam, samenwerkingspartners en (onder)aannemers proactief adviseert over tijd, voortgang, resource management, kansen en risico's. Het is een veelzijdige, maar vooral verantwoordelijke rol, lijkt dit je wat? Dan zijn wij op zoek naar jou. 

Je bent werkzaam binnen de werkstroom Project Controls & Services waarin je samen met de Managers Project Beheersing en Risicomanager het project voorziet van de juiste stuur en verantwoordingsinformatie. 

Functiebeschrijving:

Als Senior Projectplanner faciliteer je het planningsproces binnen Porthos, werk je mee aan de basis van de integrale planning en rapporteer je de planning status en analyses door aan het de Integrale Project Planner en de Manager Project Controls & Services in het bijzonder.
Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor de inrichting, doorontwikkeling en controle van de projectplanning en processen. Als Projectplanner bereken en valideer jij de voortgang en verwachting van het gehele en deelprojecten, hierin is inhoudelijke kennis van constructie en engineeringsactiviteiten erg belangrijk. Hierin krijg je te maken met onshore en offshore projectonderdelen.
Hierbij lever je adequate en tijdige stuurinformatie aan om ervoor te zorgen dat het project goed verloopt. Je werkt actief samen met de manager projectbeheersing, risicomanager, projectmanagers en relevante vertegenwoordigers van samenwerkingspartners en andere belanghebbenden. Tot slot stimuleer je de ontwikkeling van een professioneel planningsmanagement.

Binnen je verantwoordelijkheden vallen o.a. het uitvoeren van de volgende werkzaamheden:
- Opstellen, actualiseren en beheren van projectplanningen in Primavera, inclusief vertaling van de risico’s in de tijd.
- Opstellen en bijstellen van deel projectplanningen van één of meerdere projecten in de planningsapplicatie Oracle Primavera Cloud.
- Bewaken en aanjagen dat de juiste data en informatie tijdig wordt aangeleverd voor de voortgang en impactanalyse.
- Toetsen van de (probabilistische) planningen van externe partijen aan de hand van vastgestelde planningsmanagementvereisten.
- Leveren van planningssupport tijdens Tender evaluaties en contract onderhandelingen.
- Het kunnen monitoren en valideren van deelgebieden als engineering en uitvoering middels o.a. inhoudelijke kennis.
- Het kunnen door ontwikkelen van planning- en voortgangsbeheersing in nauwe samenwerking met de projectbeheersingscollega’s.
- In staat zijn om transparantie en overzicht te creëren met duidelijke plannings visuals en dashboard rapportages.

Functie Eisen
- HBO+/ Academisch werk- en denkniveau.
- Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in het plannen van complexe infrastructurele/industriële complexe projecten, inclusief aantoonbare offshore planningservaring
- Ervaring met probabilistisch plannen, kritiek pad analyse en risico management
- Je beheerst de Engelse taal uitstekend in woord en geschrift;
- Ervaring met de planningsapplicatie Primavera en bij voorkeur van Oracle Primavera Cloud
- Competentie om complexe vraagstukken te ontleden en herleiden tot kritische details, en de overtuigende en professionele instelling die nodig is om samen met anderen te komen tot de beste project resultaten.
- Vermogen om effectief te communiceren met collega's met verschillende achtergronden in engineering, management, juridische zaken en omgevingsmanagement.
- Vermogen om complexe informatie op een beknopte en duidelijke manier samen te vatten en te presenteren aan collega's en management.
- Een positief kritische, flexibele en proactieve houding
- Bereidheid om te reizen naar de verschillen projectlocaties (Rotterdam, Utrecht , Groningen evt Buitenland).

Overige informatie:
Opdrachtgever stelt geen laptop en/of telefoon ter beschikking, leverancier dient dit zelf te verzorgen.
Minimaal 3 dagen per week op locatie.

Meld je direct aan voor de functie 'Senior Planner'