HeadFirst boekt winst in eerste kwartaal 2013

HeadFirst boekt winst in eerste kwartaal 2013

HeadFirst maakt vandaag de bedrijfsresultaten bekend van het eerste kwartaal van 2013 (januari t/m maart). De onafhankelijke specialist op het gebied van kennisbemiddeling realiseerde het eerste kwartaal van 2013 een EBITDA (winst voor afschrijvingen) van 350.000 euro. Dit ondanks een omzetdaling van 10 procent  ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar.
 
Naast dat HeadFirst onder zzp’ers vooral bekend is als interessante partij met rechtstreeks ingangen naar grote opdrachtgevers, neemt de kennisbemiddelaar van oudsher de rol aan als organisatie die de markt open en transparanter maakt. Financieel directeur, Gert-Jan Schellingerhout: “Nodeloze ketenvorming wordt tegengegaan, wat lagere tarieven voor de opdrachtgever tot gevolg heeft. De omzetdaling is mede hierdoor ingegeven. Daarbij hebben opdrachtgevers minder opdrachten te vergeven en staan de tarieven onder druk, wat uiteraard geen positieve uitwerking heeft op de omzet.”
 
Toch winst
HeadFirst heeft de omzetdaling opgevangen door het effectiever inrichten van de eigen organisatie én de processen. Alle kosten zijn tegen het licht gehouden, waarmee grote besparingen gerealiseerd zijn. De investeringen in de digitalisering van de flexibele arbeidsmarkt, wat geresulteerd heeft in het online portal HeadFirst Select, leveren nu ook zijn besparingen op. Het bedrijf matcht opdrachtnemers met vraag vanuit zijn opdrachtgevers, maar daarnaast hebben opdrachtgevers zelf de mogelijkheid 24/7 rechtstreeks in te huren uit het netwerk van HeadFirst. Transparant, effectief en tegen lage kosten.

Dit goede begin van 2013 in combinatie met de gunstige D&B Rating 2A, maakt van HeadFirst een zeer betrouwbare partij in de intermediairsmarkt.

Redactie