HeadFirst presenteert positieve resultaten boekjaar 2012

HeadFirst presenteert positieve resultaten boekjaar 2012

Hoofddorp, 21 mei 2013 – HeadFirst maakt vandaag de bedrijfsresultaten bekend van het boekjaar 2012. De onafhankelijke specialist op het gebied van kennisbemiddeling realiseerde het afgelopen jaar een omzetgroei van 8,4 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.
 
Ondanks de neerwaartse economie met dalende vraag vanuit opdrachtgevers en toenemende margedruk, heeft HeadFirst goede resultaten behaald.

Gert-Jan Schellingerhout, financieel directeur HeadFirst: ‘Onze bedrijfsstrategie richt zich altijd al op duurzame relaties met zzp’ers, leveranciers en opdrachtgevers boven winstmaximalisatie. Desondanks zijn wij in staat geweest in 2012 qua omzet- en winstontwikkeling beter te presteren dan de markt.’
 
Resultaten
De belangrijkste resultaten van het boekjaar 2012 dat afliep op 31 december 2012 zijn:

  • Stijging omzet met 8,4 procent
  • Substantiële stijging bruto winstmarge van 2,19 procent (2011) naar 2,39 procent (2012)
  • Toename van werkkapitaal met € 1,3 miljoen
  • Toename winst voor belasting met € 1,3 miljoen

 
Schellingerhout over de resultaten: ‘De afgelopen twee jaar hebben we strategisch ingezet op de digitalisering van de flexibele arbeidsmarkt met ons online platform HeadFirst Select. Hiermee matchen we 24/7 opdrachtgevers met opdrachtnemers. Deze investering keert zich nu uit in positieve bedrijfsresultaten en een toegenomen marktaandeel.’

Ook 2013 begint goed

Hoewel de economische verwachtingen niet rooskleurig zijn, geven indicaties uit het eerste kwartaal van 2013 vertrouwen dat we komende periode nog meer vooruitgang kunnen boeken. Schellingerhout kondigt aan de resultaten van Q1 2013 van HeadFirst in juni bekend te maken.

Redactie