HeadFirst richt met vier businesspartners Project Management Office Gilde op

HeadFirst richt met vier businesspartners Project Management Office Gilde op

Hoofddorp, 30 oktober 2013 – Kennisbemiddelaar HeadFirst introduceert vandaag het Project Management Office Gilde (PMO Gilde). Vier gespecialiseerde bedrijven op het gebied van PMO – PMO Institute, Pure! Professionals, Intermedius, Phidean – hebben de krachten gebundeld en samen met HeadFirst de Stichting PMO Gilde opgericht. Het PMO-vakgebied naar een hoger plan tillen is het doel. Kennis en ervaring delen is de belangrijkste pijler van het gilde, in lijn met het idee van het middeleeuwse gildeprincipe.

De professionalisering van Project Management Organisaties is sterk in ontwikkeling. Na het professionaliseren van de rol van projectmanager is de laatste jaren meer aandacht gekomen voor de omgeving van de projectmanager. Dit resulteert bij steeds meer bedrijven in een vaste organisatie, het PMO, waarbij de O staat voor Office of Organisatie.
 
Doelstelling
Het PMO Gilde stelt zich ten doel de kwaliteit van het PMO-vakgebied over de hele breedte te verbeteren, consistentie en standaardisatie in functieprofielen te bevorderen. Ten einde te bevorderen dat vraagstukken op het gebied van PMO gemakkelijk op een kwalitatief hoogwaardige manier door de markt ingevuld kunnen worden. De Stichting PMO Gilde heeft geen winstoogmerk en beoogt op termijn een keurmerk te zijn voor meesterschap. Kennisdeling staat hoog in het vaandel.
 
PMO nog te vaak een lastig begrip
Grote organisaties lijken nog te worstelen met het begrip en de definities van PMO. Volgens Rick Kruiswijk, algemeen directeur van HeadFirst, blijkt dit onder andere uit het feit dat er intern bij bedrijven voor het PMO nog geen of beperkte ruimte is in het HR-functiehuis. De mismatch in vraag en aanbod van PMO-professionals, die hier in sommige gevallen uit voortkomt, kan volgens de partners van het PMO Gilde worden opgelost door het delen van kennis en ervaring, de ontwikkeling van opleidingen en het organiseren van workshops, vakgroepen en netwerkbijeenkomsten.

Gildeprincipe
Het gildeprincipe zoals we dat in de middeleeuwen kenden is hiervoor een goede manier, aldus Kruiswijk: ‘In de middeleeuwen was een gilde een belangenorganisatie voor mensen die in dezelfde beroepsgroep werken. Nieuwe leden werden via het gilde opgeleid en konden daar examens doen. Na de opleiding werd een “leerling” benoemd tot “gezel” en na het doen van de meesterproef tot “meester”. Zo worden de jonge zelfstandig ondernemers steeds aantrekkelijker voor opdrachtgevers. Die zoeken immers de beste mensen. Bijkomend voordeel is dat er op deze manier minder kennis van ervaren ondernemers uit de Nederlandse kenniseconomie verloren gaat.’ Om dit te stimuleren heeft het PMO Gilde een uniek opleidingscurriculum samengesteld, volgens het ‘Leerling, Gezel en Meester’-principe.

18 november: kick-off evenement
De kick-off van het PMO Gilde vindt plaats op 18 november van 16:00 tot 18:30 uur. Het lancering evenement heeft een gevarieerd programma met interessante sprekers. Kosteloos aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar info@pmogilde.nl.

Over HeadFirst
De onafhankelijk kennisbemiddelaar HeadFirst is vanaf begin jaren negentig een bepalende partij die vraag en aanbod koppelt van tijdelijk werk voor professionals bij grote en middelgrote organisaties. Het zet per werkdag gemiddeld 1.500 professionals rechtstreeks aan het werk bij opdrachtgevers bij de overheid, het bank- en verzekeringswezen, transport-, industrie- en nutsbedrijven. De organisatie verzorgt het complete selectieproces van externe professionals, dekt daarbij alle risico’s af en draagt zorg voor een vlekkeloze administratieve afhandeling. Daarnaast biedt het een breed palet aan opleidingen, motivatieprogramma’s en kortingsregelingen voor aangesloten zelfstandig professionals en leveranciers. De decennia lange ervaring van HeadFirst met het op efficiënte wijze verzorgen van externe inhuur, heeft het gemaakt tot de marktleider die het nu is. HeadFirst Select is de online tool van de kennisbemiddelaar, die vraag en aanbod op de arbeidsmarkt direct met elkaar in contact brengt. Voor meer informatie zie www.HeadFirst.nl, @HeadFirst en LinkedIn.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Margreet Poolman
T 020 4210565
E margreet@l-dj.nl

 

Redactie