headfirst-tips-tricks-waar-kun-je-flexwerken

Waar kun je flexwerken?

Als zelfstandig professional heb je de vrijheid om overal te werken waar je wilt. Dit kan natuurlijk thuis in de studeerkamer, maar dat kan nog wel eens eenzaam zijn. Er zijn in Nederland diverse flexwerkplekken waar je tussen de mensen je werk kunt doen. Op veel locaties betaal je een bepaald bedrag om er te mogen werken, maar er zijn ook veel plekken waar je (bijna) kosteloos aan het werk kunt. Een aantal voorbeelden.

Seats2Meet

Bij Seat2Meet kun je gratis een flexwerkplek boeken. Althans, je hoeft er niet met geld voor te betalen. Je betaalt met sociaal kapitaal, dat wil zeggen dat je bereid moet zijn jouw kennis en kunde te delen met eenieder die jouw hulp kan gebruiken. Je moet je werkplek van tevoren online reserveren. Als alle gratis plekken vergeven zijn, zijn er ook nog betaalde plekken beschikbaar. Hier betaal je een paar euro per dag voor. Seats2Meet is onder andere te vinden in Amsterdam, Groningen, Utrecht en Hengelo.

Coffeecompany

De koffieketen Coffeecompany zit verspreid door heel het land. En in welke zaak je ook komt, er zitten altijd mensen met een laptop te werken. Het zijn wel drukke gelegenheden, dus als je je echt moet concentreren is het misschien niet de beste plek. Maar gezellig is het wel. In elke Coffeecompany is er gratis WiFi. Dit is wel alleen beschikbaar voor betalende klanten. Zolang je drankjes bestelt kun je hier terecht.

Starbucks

Wat voor Coffeecompany geldt, geldt ook voor Starbucks. Er is gratis WiFi beschikbaar voor betalende klanten. Je kunt er met een kop koffie aan tafel je werk doen of neerploffen in een van de grote fauteuils. Aangezien het een horecagelegenheid is, is het ook hier niet rustig werken. Een mooie plek om klusjes te doen die wat minder concentratie vereisen dus/

In jouw buurt

Deze voorbeelden zijn slechts een aantal plekken waar je als zzp’er terechtkunt. Als je in jouw buurt op zoek gaat, vind je er nog veel meer. Bijna iedere horecagelegenheid biedt tegenwoordig WiFi aan, dus waarschijnlijk ook dat ene lunchtentje bij jou in de buurt. Ook in veel hotelbars kunnen flexwerkers terecht. Zolang je maar een betalende klant bent, ben je in veel horecagelegenheden welkom met je laptop. Er zijn echter ook restaurants en cafés die liever geen laptops in hun zaak zien verschijnen. Check dit daarom wel altijd even voor je je laptop openklapt.

Bart van der Geest