headfirst-tips-tricks-welke-verzekeringen-moet-ik-hebben

Welke verzekeringen moet ik hebben?

Veel ZP’ers kiezen ervoor om onverzekerd te werk te gaan, terwijl een verzekering niet duur hoeft te zijn. Het kost vaak maar een paar euro per maand om je in te dekken tegen hoge kosten én het is fiscaal aftrekbaar. Welke verzekeringen moet een ZP’er hebben?

Aansprakelijkheidsverzekering

Terwijl jij aan het werk bent bij een opdrachtgever, struikelt er iemand over jouw aktetas en breekt zijn arm. Vervelend, maar hiervoor kun je jezelf verzekeren met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (ABV). Dit is een relatief goedkope verzekering waardoor je verzekerd bent tegen schade aan personen en materie tijdens je werk.

Je kunt ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) afsluiten. Deze verzekering is iets duurder dan de ABV, maar je bent dan wel verzekerd tegen beroepsfouten. Heeft jouw opdrachtgever financieel verlies geleid door jouw advies, dan ben je financieel gedekt met een BAV.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als startende ZP’er wil je er niet aan denken, maar wat doe je als je niet meer kunt werken door ziekte of psychische aandoeningen? Je kunt als ZP’er geen aanspraak maken op uitkeringen voor arbeidsongeschikten, maar je kunt wel een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten. Neem wel contact op met een onafhankelijke verzekeringsadviseur voordat je een AOV afsluit.

Rechtsbijstandverzekering

Je moet jezelf ook verzekeren op juridisch gebied met een rechtsbijstandverzekering. Dit kan van pas komen bij een ongeval of wanbetaling waarbij je direct juridische hulp nodig hebt. Er bestaan voor juridische verzekeringen ook‘no cure, no pay’ regelingen: als jouw probleem niet wordt opgelost, hoef je niet te betalen.

Zorgverzekering

Elk persoon heeft een zorgverzekering nodig. Zoek en vergelijk aanbieders om er één te vinden die bij jou en je beroep past. Ben je iemand die vaak naar de dokter moet of iemand die nooit ergens last van heeft? Verschillende aanbieders hebben verschillende voordelen.

Redactie