De 5 best gelezen artikelen van het afgelopen half jaar

De 5 best gelezen artikelen van het afgelopen half jaar

Wat had je niet mogen missen? Wij hebben de vijf best gelezen artikelen van het eerste half jaar van 2019 voor jou op een rij gezet. Daarin staan onder andere artikelen over het Goed opdrachtgeverschap van Achmea, een Wet DBA update en tips & tricks voor een succesvol intakegesprek.

1. Binnenkort een intakegesprek? Doe je voordeel met deze tips!

2 april 2019 | Een Zelfstandig Professional is deskundig op zijn vakgebied. Maar wat heb je – naast deskundigheid – nog meer nodig om tijdens een intakegesprek de opdracht te verwerven? Arnold Vonk, recruiter bij Myler (onderdeel van HeadFirst Group), legt uit hoe ZP’ers een intakegesprek tot een succes kunnen maken.

2. ‘Door de krapper wordende arbeidsmarkt staat HR weer aan het stuur’

28 februari 2019 | Het aantal zelfstandigen kent in Nederland een uitzonderlijk snelle groei. Toch heerst er nog een flink tekort aan specialistische hoogopgeleide professionals. Organisaties zoeken daarom wegen om benodigde expertise binnen te halen. Goed opdrachtgeverschap kan hierbij helpen. Verzekeraar Achmea zet als één van de eerste organisaties stappen om zich te presenteren als aantrekkelijk opdrachtgever. Egmond Borgdorff, directeur HR-beleid en arbeidsmarkt bij Achmea, vertelt hierover.

3. Top 3 speler in de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019

18 juni 2019 | HeadFirst Group heeft de doelstelling om in omvang uit te groeien tot een internationale toonaangevende speler in de flexmarkt. In Nederland heeft het die plek verworven, zo blijkt uit de recent gepubliceerde Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019, waarin de honderd grootste flexbedrijven van Nederland zijn opgenomen op basis van hun omzet in 2018. Wij hebben met een omzet van 893,1 miljoen euro de derde plek in de lijst ingenomen, waarmee we twee van de vier traditionele grote internationale uitzenders achter ons laten.

4. Eenvoudig toegang tot opdrachten bij (semi-)overheidsinstanties

10 april 2019 | Staffing Management Services (onderdeel van HeadFirst Group) staat mede bekend als specialist in het leveren van Inhuurdesk (marktplaats) oplossingen. Zo is de organisatie een vooraanstaand dienstverlener van het Dynamisch Aankoop Systeem (DAS). Wouter Waaijenberg, algemeen directeur bij Staffing MS, legt uit wat een DAS is, hoe het werkt en vooral wat de voordelen ervan zijn.

5. Derde voortgangsbrief kabinet: webmodule opnieuw uitgesteld, opt-out maximaal één jaar

27 juni 2019 | In navolging van twee voortgangsbrieven in 2018 heeft Minister Koolmees de Tweede Kamer 24 juni 2019 opnieuw geïnformeerd over de voortgang rondom de vervanging van de Wet DBA. Wij vatten de belangrijkste ontwikkelingen voor je samen.

Bovenstaande top 5 is gebaseerd op de analytics van www.headfirst.nl.

Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.