De 5 best gelezen artikelen van het afgelopen jaar onder leveranciers van professionals

De 5 best gelezen artikelen van het afgelopen jaar onder leveranciers van professionals

Het jaar zit erop! In 2021 passeerden de onderwerpen duurzame inzetbaarheid, schaarste en wet- & regelgeving regelmatig de revue. Zo ook in onze artikelen. Wij hebben de vijf best gelezen voor jou op een rij gezet.

 1. Select Academy ook live voor professionals van leveranciers
  1 september 2021 | In juni lanceerden wij een initiatief om duurzame inzetbaarheid van zelfstandig professionals (zp’ers) te stimuleren: Select Academy. Deze omgeving is nu ook toegankelijk voor professionals van leveranciers.
 2. Banken van detacheerders zijn leeg
  16 november 2021 | Het wordt voor organisaties steeds ingewikkelder om talent te vinden. Record na record wordt verbroken voor het aantal openstaande vacatures. Ook de grenzen van de flexibele arbeidsmarkt zijn inmiddels bijna bereikt. HeadFirst Group en Intelligence Group toonden in de recent verschenen Talent Monitor dat het (actieve) aanbod van zelfstandig professionals opdroogt en de banken bij detacheerders leegraken. Het percentage ‘leegloop’, gedetacheerden in vaste dienst maar zonder opdracht, is volgens cijfers van de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) in een halfjaar gehalveerd.
 1. Wat betekent Prinsjesdag 2021 voor jou als leverancier?
  23 september 2021 | Wederom geen bomvolle Ridderzaal, geen rijtoer van de koning en geen drukke borrels rondom het Binnenhof met politici en bewindslieden. Prinsjesdag 2021 beperkte zich tot het grondwettelijk noodzakelijke: een verenigde vergadering van Eerste en Tweede Kamer op de derde dinsdag van september, waar een uiteenzetting van het door de regering te voeren beleid gegeven wordt. Hieronder zetten we de meest relevante wijzigingen en plannen voor jou als leverancier van professionals op een rij.

 2. Wetgeving drijfveer achter dynamiek in aanbod flex
  9 november 2021 | Sinds 2017 is er in het aanbod van professionals met een flexibele contractvorm veel dynamiek geweest. Enerzijds bevindt payroll zich in zwaar weer. Anderzijds maakte het aandeel professionals dat via leveranciers op een opdracht wordt ingezet sinds 2019 juist een groei door. Deze ontwikkeling liep in verhouding gelijk aan de daling van het aandeel zzp’ers.
 3. In 2022 tariefstijging van 7 procent voor zzp’ers en gedetacheerden
  15 december 2021 | Het is een lang gekoesterde wens van Intelligence Group en HeadFirst Group om meer transparantie te bieden in de tariefontwikkelingen van professionals, zzp’ers en professionals in dienst van detacheerders. We streefden naar een prognose van de tariefontwikkeling aan het einde van het jaar en een half jaar later een tussentijdse update op de gemaakte voorspellingen. Eind 2021 zou de eerste keer moeten zijn en dat is gelukt!

Bovenstaande top 5 is gebaseerd op de analytics van www.headfirst.nl.

Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.