De 5 best gelezen artikelen van het afgelopen jaar

De 5 best gelezen artikelen van het afgelopen jaar

Het jaar zit erop! In 2019 heeft de WAB de flexmarkt flink beziggehouden, maar ook de Wet DBA en de aanhoudende schaarste zorgen nog voor de nodige onrust. Welke onderwerpen hielden zelfstandig professionals, leveranciers en opdrachtgevers nog meer in de ban? Wij hebben de vijf best gelezen artikelen van het afgelopen jaar voor jou op een rij gezet.

1. De gevolgen van de WAB voor payrolling

12 juli 2019 | Op 1 januari 2020 treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in werking. De bedoeling van de wetgever is om de verschillen tussen flexibel en vast werk kleiner te maken en bovenal te stimuleren dat werkgevers hun werknemers sneller in vaste dienst nemen. Naast de gevolgen van de WAB die invloed hebben op alle soorten arbeidsovereenkomsten, is er een aantal maatregelen dat specifiek van toepassing is op payrolling. We zetten de gevolgen van de WAB voor payrolling op een rij.

2. Transparantie brengen in de inhuurmarkt

24 juni 2019 | In zijn zoektocht naar een nieuwe opdracht stuitte zelfstandig professional Bas van Oers op de complexiteit van en wildgroei aan marktplaatsen, brokers, bemiddelaars en jobboards. Om duidelijkheid voor zichzelf te creëren, bracht hij per organisatie in kaart hoe het inhuurproces verloopt: welke inhuurmarktplaats wordt gebruikt, of met welke brokers is een raamcontract gesloten. Gelukkig hield hij het resultaat niet voor zichzelf, maar besloot hij deze informatie toegankelijk te maken via de inhuurkaart.nl. In het ZP Radio programma HoofdZaken vertelt hij aan Sebas Krijgsman (ZP Radio) en Paul van Leeuwen (HeadFirst) over het initiatief.

3. Top 3 speler in de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019

18 juni 2019 | HeadFirst Group heeft de doelstelling om in omvang uit te groeien tot een internationale toonaangevende speler in de flexmarkt. In Nederland heeft het die plek verworven, zo blijkt uit de recent gepubliceerde Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019, waarin de honderd grootste flexbedrijven van Nederland zijn opgenomen op basis van hun omzet in 2018. Wij hebben met een omzet van 893,1 miljoen euro de derde plek in de lijst ingenomen, waarmee we twee van de vier traditionele grote internationale uitzenders achter ons laten.

4. Zelfstandig Professionals goed voorbereid het nieuwe jaar in!

17 december 2019 | Na zeven succesvolle kennissessies voor zelfstandig professionals, organiseerde HeadFirst op dinsdag 10 december de laatste HeadsUp van 2019. Traditiegetrouw de drukstbezochte editie en met recht! Boris Emmerig, Advocaat en Belastingadviseur bij Holla Advocaten, zorgde ervoor dat de wet DBA-kennis flink werd opgefrist en Wim Davidse, best beoordeelde spreker van 2019, deelde een scala aan flex-trends die hij voor 2020 heeft gespot.

5. Binnenkort een intakegesprek? Doe je voordeel met deze tips!

2 april 2019 | Een zelfstandig professional is deskundig op zijn vakgebied. Maar wat heb je – naast deskundigheid – nog meer nodig om tijdens een intakegesprek de opdracht te verwerven? Arnold Vonk, recruiter bij Myler (onderdeel van HeadFirst Group), legt uit hoe zp’ers een intakegesprek tot een succes kunnen maken.

Bovenstaande top 5 is gebaseerd op de analytics van www.headfirst.nl.

Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.