De stap van werknemer naar ondernemer

De stap van werknemer naar ondernemer

Zelfstandig professional Bianca Alblas werkt aan opdrachten als documentcontroller. Eén van de opdrachten waardoor zij in deze rol kruipt is bij energiebedrijf Vattenfall. Zij vertelt over haar ervaring met deze innovatieve opdrachtgever én de samenwerking met HeadFirst voor de administratieve en financiële afwikkeling voor deze opdracht.

Na 18 jaar trouwe dienst als werknemer, besloot Bianca zich samen met haar zus Sharon in te schrijven als vof bij de Kamer van Koophandel. Een gedurfde stap. Beide werken, inmiddels vergezeld door hun schoonzus Gemma aan opdrachten op het gebied van documentcontrol. “In het verleden ook als weddingplanner en evenementenorganisator, maar daar hebben ze door het vele werk geen tijd meer voor.” Het was een bijzondere combinatie, die ervoor zorgde dat Bianca het beste uit zichzelf kon halen.

“Documentcontrol en weddingplanning: een rare combinatie, maar voor mij ideaal. Zo kan ik een serieuze opdracht met een funfactor combineren.” Bianca Alblas, zelfstandig professional

 Een fijne opdrachtgever
Bianca heeft het bij Vattenfall erg naar haar zin. Het project, waarvoor zij in eerste instantie werd ingehuurd is inmiddels afgerond. Nu ondersteunt zij bij vier andere projecten binnen de afdeling Onshore Wind. Vattenfall biedt als opdrachtgever de ruimte om haar rol te vervullen zoals zij dat zelf wil. “De projectteams zijn uitermate tevreden. Dat is wat voor mij het belangrijkste, want ik ben er om hen te ondersteunen.”

Versnelde betaling
Sinds 2004 besteedt Vattenfall de searching van alle externe professionals en het proces van contractering en facturatie uit aan HeadFirst. Op deze manier kwam ook Bianca met HeadFirst in contact, een samenwerking die naar haar tevredenheid verloopt. “Mijn facturen worden altijd binnen de afgesproken betaaltermijn betaald. Een extra voordeel vind ik de mogelijkheid om eerder betaalde krijgen. Dit is een belangrijke reden geweest van mijn keuze gebruik te maken van de Premium service.”

Blik vooruit
Iedere keer als Bianca denkt dat er ruimte is voor een nieuwe opdracht, weten de nieuwe opdrachtgevers haar voor die tijd alweer te vinden. Desondanks ervaart zij HeadFirst als een prettig vangnet, indien de aanwas opdroogt. “In Select zijn alle opdrachten van opdrachtgevers die een overeenkomst hebben met HeadFirst te vinden. Genoeg mogelijkheden voor een uitdagende opdracht.”

Ben jij op zoek naar een opdracht of ga je starten op een opdracht? Dan kunnen wij jou – net als Bianca – ondersteunen met de Select Professionals services. Dit voorziet onder andere in snelle betaling van facturen, verzekeringen en persoonlijke ontwikkeling van professionals. De services zijn op basis van no cure, no pay. Jij geniet direct van een groot deel van de voordelen en betaalt hier pas voor als jij via HeadFirst Group een opdracht uitvoert. Jij kunt kiezen uit drie vormen: Basic, Premium of Excellent. Kijk hier voor meer informatie.

Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.