Freelancer worden, is dat iets voor jou?     

Freelancer worden, is dat iets voor jou?     

Niet iedereen vindt het fijn om voor een werkgever te werken. Volgens het CBS telde Nederland in 2020 bijna 1,1 miljoen freelancers. Werken als freelancer kent veel voordelen, het past goed bij de toenemende behoefte aan flexibiliteit van professionals en organisaties. Toch is freelancen lang niet voor iedereen weg gelegd. Ben jij benieuwd of het werken aan een freelance opdracht goed bij jou past? In deze blog zetten wij een aantal voordelen op een rij.

Jij kunt jouw tijd flexibel indelen

Als freelancer geniet jij van voordelen die je niet hebt als je werkt in loondienst. Je bent eigen baas en kiest zelf hoe jouw werkweek eruit ziet. Bij het uitvoeren van freelance opdrachten werk je toe naar deadlines, maar kun jij jouw tijd wel flexibel indelen. Dit geeft je de mogelijkheid om een ultieme werk/privé balans te creëren. Daarnaast bepaal je zelf waar je werkt, bijvoorbeeld thuis, op een flexwerkplek of bij de opdrachtgever. Al met al brengt het werken als freelancer veel flexibiliteit met zich mee.

Als freelancer ontwikkel jij jezelf continu

We leven in een samenleving die continu in beweging is. Het werken als freelancer stimuleert jou om hierin mee te gaan. Omdat je als freelancer nergens langer dan een bepaalde periode werkt, doe je ervaring op bij verschillende bedrijven. Daarnaast leer je nieuwe mensen kennen, waardoor jij jouw netwerk uitbreidt. De variatie die het werken als freelancer met zich meebrengt zorgt ervoor dat jij altijd up-to-date bent en weet wat er speelt binnen jouw vakgebied.

Zelfstandig werken aan freelance opdrachten

Werken als freelancer brengt zelfstandigheid en autonomie met zich mee. Jij bepaalt namelijk zelf welke freelance opdrachten jij aanneemt. Je bevindt je daarnaast niet onder het vergrootglas van jouw werkgever. Dit geeft enerzijds vrijheid, maar brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Als freelancer word je ingehuurd om waarde toe te voegen vanuit de kennis over jouw vakgebied. Het is aan jou de taak om de opdracht goed af te ronden en te zorgen voor een tevreden opdrachtgever.

Vind jij het fijn om zelfstandig te werken, flexibel te zijn en deins je niet terug voor het nemen van verantwoordelijkheid? Dan past het werken als freelancer perfect bij jou. HeadFirst biedt tal van opdrachten bij interessante opdrachtgevers. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan onze openstaande freelance opdrachten.

Freelance opdrachten

Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.