HeadFirst en ZP Zaken verstevigen samenwerking

HeadFirst en ZP Zaken verstevigen samenwerking

HeadFirst en ZP Zaken willen Zelfstandig Professionals (ZP’ers) laten excelleren zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over praktische zaken. Daarom slaan zij de handen ineen om er voor te zorgen dat professionals zich kunnen richten op waar het om gaat: ondernemen. Op 1 maart jl. bekrachtigden zij de samenwerking die al op verschillende manieren plaatsvindt. Boy Kruiswijk en Michel Verheij, directeur en commercieel directeur bij ZP Zaken, schoven aan bij Sebas Krijgsman (ZP Radio) en Paul van Leeuwen (HeadFirst) in het radioprogramma HoofdZaken.

ZP Zaken is een organisatie die diensten en producten faciliteert en ontwikkelt voor ZP’ers. Allemaal toegespitst op ondernemen. Verheij: “ZP Zaken heeft een breed aanbod waarbij vernieuwend, creatief en gemak altijd de boventoon voeren. Allemaal al in de markt te vinden, maar niet zo gebundeld en met name in rangorde van behoefte neerzet.” Door alles op één adres beschikbaar te maken wil ZP Zaken niet alleen professionals ontzorgen bij de uitvoering van opdracht(en), maar hen ook kostenbesparing opleveren. “Uiteraard gaat het om de prijs en daarbij behorende korting, maar nog belangrijker vinden wij de inhoud”, aldus Verheij.

“De diensten en producten die wij aanbieden aan Zelfstandig Professionals moeten onderscheidend en van hoge kwaliteit zijn.”
Michel Verheij, commercieel directeur ZP Zaken

Invulling aan de behoefte van zelfstandigen

HeadFirst maakt al ruim vijf jaar gebruik van één van de oplossingen van ZP Zaken, namelijk de beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. “Veel Opdrachtgevers eisen dat ZP’ers deze verzekering afsluiten als zij bij hen aan het werk gaan. Deze is alleen erg duur om zelfstandig af te sluiten. Daarnaast hanteren de meeste verzekeraars jaarcontracten en vergt de acceptatie veel tijd. Daarom kiezen veel ZP’ers er voor om on- of onderverzekerd een opdracht uit te voeren”, licht Verheij toe. ZP Zaken biedt als oplossing een collectieve beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Hiscox, waar ZP’ers aan deel kunnen nemen. ZP’ers die bij HeadFirst zijn ingeschreven én gebruik maken van de Premium of Excellent dienstverlening, krijgen de kosten voor de beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering door HeadFirst vergoed. Van Leeuwen: “Gedurende de looptijd van een opdracht zijn ZP’ers verzekerd voor de diensten die zij aan de Opdrachtgever verlenen.”

Online radioprogramma voor Zelfstandig Professionals

Naast deze praktische invulling versterken HeadFirst en ZP Zaken elkaar ook op andere vlakken. Zo kruipen zij geregeld samen achter de microfoon in de radiostudio. “Het programma HoofdZaken biedt informatie en inspiratie voor ZP’ers en Opdrachtgevers die hen inhuren. ZP Radio-voorman Sebas Krijgsman (onderdeel van ZP Zaken) en Paul van Leeuwen (HeadFirst) gaan iedere week in gesprek met spraakmakende experts over interessante onderwerpen gerelateerd aan ondernemerschap. Denk dan aan politici, trendwatchers, hoogleraren, zelfstandig professionals of het CBS en CPB”, vertelt Kruiswijk.

Eigen inzichten delen over de ZP-markt doen HeadFirst en ZP Zaken middels ZP Facts, de marktmonitor over Zelfstandig Professionals in de zakelijke dienstverlening, waarvoor tevens samengewerkt wordt met Tilburg University. Van Leeuwen: “Een vast onderdeel is de ZP Index. Een wetenschappelijk onderbouwd getal dat in één oogopslag de staat van de ZP-markt weergeeft. Ieder kwartaal brengt de index kerninformatie over het aanbod van opdrachten en professionals, de contracturen, de opdrachtduur en de tarieven. Daarnaast presenteren wij relevante ontwikkelingen rondom een specifiek thema zoals de Wet DBA, cyber security of nieuwe technologieën.”

Bekijk hier eerdere uitzendingen van ZP Radio of uitgaven van ZP Facts.

“Wat mij drijft is dat ik iets wil veranderen voor de ZP’er. Geen one-size-fits-all oplossingen, maar echt toegevoegde waarde en eerlijke producten en diensten voor de Zelfstandig Professional.”
Boy Kruiswijk, directeur ZP Zaken

Premium en Excellent dienstverlening HeadFirst

Waar voorheen enkel de beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten kon worden, is de samenwerking nu uitgebreid naar een ZP Zaken lidmaatschap ‘All-in’. Van Leeuwen: “Bij HeadFirst ingeschreven ZP’ers, die tevens gebruik maken van de Premium of Excellent dienstverlening, worden per 1 maart 2019 benaderd door ZP Zaken om hen te informeren over de voordelen van het lidmaatschap. ZP’ers kunnen onder andere kosteloos gebruik maken van eerstelijns juridisch advies (DAS), salarisadministratie (Pitch Payroll), American Express Card en subsidiecheck (WBSO). Daarnaast profiteren zij van diverse kortingen, zoals op het afsluiten van een pensioen (Bright Pensioen), ziektekostenverzekering (ONVZ) en natuurlijk de eerdergenoemde beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (Hiscox).” Verheij vervolgt: “Uniek aan onze propositie is dat het lidmaatschap niet stopt als de opdracht afloopt. Als de professional gebruik wil blijven maken van de voordelen, dan kunnen wij dat met één druk op de knop realiseren.”

Beluister de volledige radio-uitzending met ZP Zaken hieronder.


Bekijk op de website van ZP Radio ook eerdere uitzendingen van HoofdZaken.

Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.