HeadFirst sponsor van de vierde Dutch Open Hackathon

HeadFirst sponsor van de vierde Dutch Open Hackathon

Na drie succesvolle edities organiseren zeven belangrijke Nederlandse organisaties dit jaar opnieuw de Dutch Open Hackathon. Hier worden deelnemers uitgedaagd om in 36 uur creatieve oplossingen en toepassingen te bedenken voor concrete, alledaagse uitdagingen van bedrijven als KPN, PostNL, SIDN, Politie en het Kadaster. De initiatiefnemers stellen hiervoor datasets, API’s (application programming interfaces) en hardware ter beschikking. Als sponsor van het grootschalige open innovatie evenement, levert dit jaar ook HeadFirst een dataset.

Innovatie en technologische vooruitgang staan hoog in het vaandel bij HeadFirst. Dat toont zich onder andere in de inhouse ontwikkeling van ons eigen online platform Select, waarmee wij vraag en aanbod in de flexibele arbeidsmarkt dichter bij elkaar brengen dan ooit. Wij kijken nauwgezet naar trends en ontwikkelingen om hier tijdig met innovaties op in te spelen. HeadFirst kan op de Dutch Open Hackathon ontzettend veel leren van het aanwezige talent. Maar wij zijn niet alleen aanwezig op de Dutch Open Hackathon, wij stellen ook een dataset beschikbaar. Wij geloven dat het evenement een belangrijke rol kan spelen bij de versnelling van innovatie, door over de organisatiegrenzen heen samen te werken en gebruik te maken van externe denkkracht.

Dutch Open Hackathon: Waarde voor developers

Jaarlijks trekt de Dutch Open Hackathon honderden architecten, designers en developers. Een groot deel al zelfstandig professional of met de wens dit op termijn te worden. Uitgerekend voor deze professionals is HeadFirst van toegevoegde waarde, door enerzijds uitdagende opdrachten bij grote opdrachtgevers als Rabobank, VodafoneZiggo, Nuon, Shell en honderd anderen te bieden. Anderzijds door ondertussen alle randzaken te regelen en te adviseren over o.a. opleidingen, behoud van zelfstandigheid en personal branding. Om in contact te komen met deze schaarse doelgroep is het eveneens belangrijk als sponsor verbonden te zijn aan de Dutch Open Hackathon.

Voor wie?

Iedereen kan zich aanmelden voor het event. Er kan een geheel nieuw project of idee worden ontwikkeld, maar een bestaand idee verder uitwerken is ook mogelijk. Vorm een eigen team of sluit aan bij een bestaand team. Een team mag uit maximaal zes leden bestaan. Individueel inschrijven kan ook. Op 26 mei kan ter plekke naar teamgenoten worden gezocht.

Over het evenement

De Dutch Open Hackathon 2018 is een initiatief van Big Data Innovatiehub, het Kadaster, Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), KPN, Politie, PostNL en SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland). HeadFirst en Internet of Things Academy zijn dit jaar de sponsoren van het evenement. Het doel is de innovatiekracht van grote organisaties én creatieve individuen te bundelen om zo te komen tot nuttige en succesvolle technologische toepassingen voor consumenten en bedrijven. Op 26 en 27 mei 2018 staat de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer volledig in het teken van open innovatie. Inschrijven kan via de website www.dutchopenhackathon.com.

Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.