Laat zakelijk netwerken draaien om het maken van contact, verbinding en relatie

Laat zakelijk netwerken draaien om het maken van contact, verbinding en relatie

2536

Niet alleen goede ideeën hebben, maar er ook één zijn. Dat is waar het volgens Lieselore van Dijkhuizen, Zakelijk Succes Coach, om draait. Niet voor niets heeft zij haar bedrijf GoedID.com genoemd. De kern is steeds weer contact, verbinding en relatie. En dat komt pas goed tot stand, als het bewustzijn er is dat jij zelf een goed idee bent. Paul van Leeuwen en Natasja Spooren gaan in het ZP Radio programma HoofdZaken hierover met haar in gesprek. Zij geeft een tipje van de sluier voor de HeadsUp op 12 februari in Utrecht die volledig in het teken staan van ‘Zakelijk netwerken’ en deelt bijzonder nieuws.

Warm netwerk
“LinkedIn is het leukste social medium dat er is”, valt Van Dijkhuizen in huis. Zij vervolgt: “Ik heb er onlangs nog een opdracht uit gekregen. Maar vergeet niet: iedereen kan zijn LinkedIn goed invullen en af en toe een mailtje sturen, maar het gaat er juist om dat iemand jou leert kennen. Dat jij zichtbaar bent én blijft. Het is makkelijk om jezelf achter LinkedIn te verschuilen, terwijl online én offline elkaar heel goed kunnen versterken. Pak dus de telefoon en pleeg dat ene belletje.”

Ondanks dat een eerste contactmoment vaak heel los is, stuurt Van Dijkhuizen vooral aan op het onderhouden van jouw contacten. Zodat je stappen kunt maken naar verbinding om uiteindelijk tot een relatie te komen. “Pas bij een (zakelijke) relatie bereik je de hartzaken, waardoor jij naast facts ook de gedrags- en emotiekant van iemand leert kennen. Het gaat niet alleen om elkaar zakelijk leuk vinden, maar elkaar ook op andere vlakken weten te vinden.”

“Een voorbereiding voor een netwerkevent gaat niet alleen om kijken wie jou kan helpen. Sterker nog, het credo zou moeten zijn: wat kan ik zelf geven?”
Lieselore van Dijkhuizen, Zakelijk Succes Coach

Ondernemerschap kun je leren
Van Dijkhuizen zet zich naast Bart van den Belt in voor Zakelijk Succes Academie, waar hij over vertelde in een HoofdZaken uitzending van november 2018. Van Dijkhuizen deelt nu uniek nieuws over de ondernemersopleiding die Van den Belt in 2014 lanceerde: “Het is benoemd tot de eerste én enige posthbo-opleiding in Nederland voor ondernemerschap, welke ook nog eens in één keer geaccrediteerd is.”

Van dijkhuizen: “Het zijn in totaal 10 trainingsdagen, waar zowel starters als professionals geholpen worden om hun bedrijf te laten groeien. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een succesvolle ondernemer kan zijn als je een goede set skills bezit, de juiste stappen kent en een doorzettende mindset hebt”, aldus Van Dijkhuizen. Zij heeft zelf ook de opleiding gevolgd en zegt hierover: “Je komt jezelf af en toe echt even tegen, bijvoorbeeld op het gebied van belemmerende overtuigingen of struikelblokken. Daarom zijn de elementen coaching en reflectie ontzettend belangrijk.”

“Zorg dat Opdrachtgevers zaken kunnen doen met een persoon, niet met een bedrijf.”
Lieselore van Dijkhuizen, Zakelijk Succes Coach

Gaan doen, laten en onthouden
Nu Van Dijkhuizen zelf coach is, hanteert zij altijd het uitgangspunt dat een professional na een gesprek iets moet gaan doen, laten en onthouden. Dit geeft zij ook graag mee op het gebied van zakelijk netwerken: “Zorg dat jij – na het lezen van deze blog – minimaal één contact uit jouw netwerk belt. Niet om te vragen voor een nieuwe opdracht, maar gewoon een gesprek over hoe het met diegene gaat.” Uiteraard staat daar ook iets laten tegenover. “Blijf niet alleen doormodderen. Het is geen teken van zwakte, maar juist heel sterk als jij durft toe te geven dat zelfstandig ondernemen soms best alleen is en het alleen niet altijd lukt”, sluit Van Dijkhuizen af.

“Zorg ook als Zelfstandig Professional dat jij een systeem hebt om relaties te onderhouden.”
Lieselore van Dijkhuizen, Zakelijk Succes Coach

Meer weten?
HeadFirst organiseert maandelijks de kennissessie HeadsUp. Op dinsdag 12 februari staat het thema ‘Zakelijk netwerken’ centraal, welke wordt verzorgd door Lieselore van Dijkhuizen. Ben jij op zoek naar een praktische netwerkaanpak? Meld je dan nu aan en word geïnspireerd tot het maken van contact, verbinding én relatie!

Beluister de volledige radio-uitzending met Lieselore van Dijkhuizen hieronder.


Bekijk op de website van ZP Radio ook eerdere uitzendingen van HoofdZaken.

Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.