5x de best gelezen artikelen van het afgelopen jaar

5x de best gelezen artikelen van het afgelopen jaar

Het jaar 2018 zit erop, ook voor HeadFirst. Een bewogen jaar waarin de AVG van kracht werd, vele updates over de Wet DBA volgden en de begrippen ‘social selling’ en ‘schaarste’ jou om de oren vlogen. Welke onderwerpen hielden Zelfstandig Professionals, Leveranciers en Opdrachtgevers dit jaar nog meer in de ban? Wij hebben de meest gelezen artikelen van het afgelopen jaar voor jou op een rij gezet.

1. Goed voorbereid op de AVG: 7 tips voor cyber security

8 februari 2018 | Cyber security is met de komst van de AVG een hot topic. Maar hoe zorg jij dat je cyber secure bent en datalekken voorkomt? In ZP Facts deden wij, in samenwerking met ZP Zaken en cyber security expert DutchSec, onderzoek naar cyber security bewustzijn onder ZP’ers. Uit het onderzoek blijkt dat er nog veel verbeterd kan worden. Daarom hebben wij, samen met DutchSec, tips opgesteld waarmee zelfstandig professionals én medewerkers van organisaties zich (nog) beter online kunnen beschermen.

2. Opting-in-regeling voor payroll: een pseudowerknemer in dienst

30 november 2018 | Op 26 november werd bekend dat de Wet DBA opnieuw is uitgesteld. In de tussentijd handhaaft de Belastingdienst echter wel op schijnzelfstandigheid bij kwaadwillende opdrachtgevers. Met als gevolg dat opdrachtgevers nu al maatregelen nemen, bijvoorbeeld door te kiezen voor een andere constructie bij de inhuur van externen. Een derde partij op het gebied van payroll kan in deze situaties adviseren. Pitch Payroll speelde hierop in. In het ZP Radio programma HoofdZaken vertelt voorman Robert van Asch over het imago van payroll, opting-in en de toekomst.

3. Het Kadaster actief met nieuwe technologieën

1 juni 2018 | Nieuwe technologieën vinden steeds meer hun weg binnen organisaties. Door techniek en innovatie te vertalen naar toekomstbestendige en mensgerichte oplossingen. Met als doel ambities en doelen te realiseren. In het veld bevinden zich al veel gepassioneerde professionals die er mede voor zorgen dat organisaties klaar zijn voor de toekomst. Eén van deze professionals is Koen Huisstede. Als enterprise architect onderzoekt hij de impact van mogelijke nieuwe technologieën bij het Kadaster. Nieuwe technologieën kunnen relevant zijn voor de organisatie en het Kadaster zet deze ook graag in, mits het natuurlijk verantwoord is.

4. Meer succes met LinkedIn

21 november 2018 | De HeadsUp van november stond in het teken van ‘Meer succes met LinkedIn – Social selling’. Tijdens deze inspirerende kennissessie ging LinkedIn-expert Annelies van Toledo in op de zakelijke mogelijkheden van LinkedIn en gaf zij praktische tips voor het zichtbaar maken van een LinkedIn-profiel. Graag lichten wij deze punten nog eens toe, zodat jij jouw profiel 100% kan optimaliseren om commerciële kansen maximaal te benutten.

5. Het hoofd bieden aan de krapte op de arbeidsmarkt

28 september 2018 | Maak een start met een HR strategie voor vast én flex en daag jezelf uit creatief te zijn. Daarin ligt volgens Alexander Reuvers, commercieel directeur bij HeadFirst en Source, het antwoord. Hij geeft toe dat de oplossingen niet voor het oprapen liggen maar met ambitie, voorstellings- en aanpassingsvermogen kom jij een heel eind. Dit was Reuvers’ boodschap tijdens zijn webinar, als onderdeel van de Werf& WebinarWeek op de themadag ‘professioneel inhuren in de praktijk’. Hij zoomde in op de toenemende schaarste op de arbeidsmarkt.

Bovenstaande top 5 is gebaseerd op de analytics van www.headfirst.nl.

Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.