Verlies de duurzame inzetbaarheid van jouw professional(s) niet uit het oog

Verlies de duurzame inzetbaarheid van jouw professional(s) niet uit het oog

Professionals moeten leren, ontwikkelen en met de markt meebewegen. Hoe zorg je ervoor dat jouw professionals de juiste kennis hebben om ze – nu en in de toekomst – aan te kunnen bieden bij opdrachtgevers?

Werknemers zijn bang dat hun vaardigheden overbodig zijn of binnenkort overbodig zullen worden, blijkt uit een eerdere studie van Capgemini en LinkedIn. 29% geeft aan te denken dat dit binnen nu en de komende twee jaar zal zijn. Nog eens 38% denkt dat hun vaardigheden in de komende vier tot vijf jaar overbodig zullen worden. Digitaal talent maakt zich nog meer zorgen: Een derde van hen denkt dat hun vaardigheden nu overbodig zijn of in de komende twee jaar overbodig zullen worden. Nog eens 44% denkt dat hun vaardigheden in de komende vier tot vijf jaar overbodig zullen worden.

Hoewel werknemers zich zorgen maken over de toekomst en de noodzaak voelen om hun vaardigheden op peil te houden, wordt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling nog maar weinig beroep gedaan op werkgevers. Meer dan de helft geeft aan trainingsprogramma’s van hun werkgever niet nuttig te vinden of krijgt niet voldoende tijd voor training en opleiding. In plaats daarvan gaan ze buiten de organisatie op zoek: 52% van alle werknemers geeft de voorkeur aan leren via een online opleidingsprogramma.

Wil jij constructief investeren in het gericht ontwikkelen van kennis en vaardigheden van jouw professional(s), zodat zij continu waarde blijven toevoegen aan een opdrachtgever? Wij helpen je graag op weg met het ’onbeperkt online leren’ abonnement in Select Academy. De online opleidingsomgeving met vakinhoudelijke trainingen van ‘world leading’ aanbieders. Een voordeel waar jouw professional – als onderdeel van de Select Partners service – gedurende de looptijd van een opdracht gebruik van kan maken. Online trainingen, virtuele labs en/of kennissessies volgen én kennis testen door proefexamens te maken: het kan allemaal.

Wil jij voor jouw professional ook toegang tot de opleidingsomgeving? Maak dan gebruik van onze Premium of Excellent service. Kijk hier voor meer informatie of neem contact op met één van onze service advisors via 023 – 56 856 30. Zij vertellen je er graag meer over.

Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.