Zomervakantie, Apex ontwikkelaar? (Nee toch?)

Zomervakantie, Apex ontwikkelaar? (Nee toch?)

Heb jij je zomervakantie al geboekt? We hopen eigenlijk dat je nog heel even thuis blijft en contact met ons opneemt. Als goede Apex ontwikkelaar kun je dan na je vakantie meteen beginnen aan een gave opdracht!

Wat doet een Apex ontwikkelaar?

De échte Apex specialisten onder ons weten dat natuurlijk al. Maar ook voor IT-developers die misschien eens iets compleet anders willen, is Apex interessant.

Apex is de afkorting van Oracle Application Express. Ben je een wat meer ervaren IT-er die al sinds de eeuwwisseling meedraait, dan ken je het product misschien onder andere namen als Oracle Flows, Oracle Platform en HTML DB. Sinds een jaar of 10 heet het echter Application Express en wordt Apex pre-installed meegeleverd met de Oracle database. In die tijd heeft het zich ontwikkeld van een nichetool voor specifieke toepassingen tot een volwaardige ontwikkelomgeving. Apex ondersteunt ontwikkelaars bij het snel ontwikkelen van web based applicaties op basis van Oracle. Het application framework schaalt goed mee met de Oracle database en voegt minimale vertraging toe.

Het wordt gebruikt voor talloze projecten. Van een eenvoudige online rapportagetool tot bedrijfskritische toepassingen met duizenden gebruikers per dag. En van snelle Agile app development tot complexe ERP-integraties.

Digitale kaart van Nederland dankzij Apex ontwikkelaars

Een leuk voorbeeld van zo’n Apex project kwam ik laatst tegen. Misschien heb je wel eens van SVB-BGT gehoord? Dat staat voor – het is een mond vol – Samenwerkingsverband van Bronhouders van de Basisregistratie Grootschalige Topografie. Deze organisatie is in 2015 opgericht door onder andere provincies, waterschappen, gemeenten, ProRail en verschillende ministeries (Economische zaken, Defensie en Infrastructuur en Milieu).

SVB-BGT kreeg de opdracht om alle topografische gegevens van de deelnemende partijen met elkaar in lijn te brengen en te verwerken tot één grote digitale kaart van Nederland. Het eindresultaat is dé digitale topografische kaart van Nederland. Met gebouwen, wegen, water en groen. Een enorm karwei waar meer dan 2.000 (!) geo specialisten bij zijn betrokken. Het bedrijf Transfer Solutions ontwikkelde hiervoor het BRAVO-systeem. Met een ruimtelijke database op basis van Oracle Spatial en een gebruikersportaal dat is ontwikkeld met Oracle Apex. Via dat portal kunnen de verschillende bronhouders eenvoudig data aanleveren zodat de kaart efficiënt kan worden gevuld en beheerd.

Dankzij dit project heeft ons land sinds 2016 een zeer gedetailleerde, actuele en grootschalige digitale kaart. Het is zomaar een voorbeeld van een groot en complex project waarin Apex ontwikkelaars een belangrijke rol speelden.

Wil jij ook uitdagende projecten opleveren als Apex ontwikkelaar?

Ga dan voor je zomervakantie naar onze website en meld je aan. In ons actuele opdrachtenoverzicht vind je altijd de laatste Oracle ontwikkelopdrachten.

Dus ben jij die enthousiaste Apex ontwikkelaar, of lijkt Oracle Apex jou gewoon een leuke nieuwe stap in je developer carrière? Schrijf je dan in. Voor of na je vakantie.

Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.