De historie van HeadFirst
Registreren

1995

Veel organisaties huren externe krachten in, maar hebben weinig overzicht en grip op de kosten. Rick Kruiswijk kent de wereld van externe inhuur van beide kanten: vanuit zowel de vraag- als aanbodzijde. Zo kan hij forse besparingen realiseren. Met ING als eerste klant is HeadFirst een feit.

 

2000

Van een bedrijf met een paar bureaus en faxen is HeadFirst uitgegroeid tot een organisatie van naam. De eerste jaren werken we met Leveranciers in specifieke niches. Vanaf 2000 gaan we ook een directe samenwerking aan met Zelfstandig Professionals. We investeren in hen, leren ze kennen. En weten zo precies wiens kracht waar het beste ingezet kan worden.

 

2005

HeadFirst groeit snel. De komst van Vattenfall (destijds Nuon), Rabobank en de Belastingdienst als klanten zorgt voor een sterke toename van opdrachten – en van het aantal professionals dat via ons aan het werk is.

 

2009

HeadFirst verhuist naar een vleugel in het Transpolisgebouw in Hoofddorp, waar jij ons nog altijd vindt. Van ‘één van de intermediairs’ worden we steeds vaker preferred supplier. Een positie waarin onze toegevoegde waarde optimaal tot zijn recht komt.

 

2011

Wij lanceren HeadFirst Select, de eerste online marktplek voor tijdelijke capaciteit. Opdrachtgevers vinden zo snel en efficiënt de best passende persoon voor een opdracht in ons uitgebreide netwerk van professionals (Zelfstandig Professionals en medewerkers van Leveranciers).

 

2013

Met de HeadFirst Academy (inmiddels Maestro Academy) en ZorgeloosZeker (inmiddels diensten van partner ZP Zaken), een label met financiële-, advies- en verzekeringsproducten en diensten, helpen wij professionals om zonder zorgen alles uit hun zelfstandigheid te halen.

 

2016

HeadFirst fuseert met branchegenoten Source. Daarmee wordt zij onderdeel van beursgenoteerde HeadFirst Source Group N.V. en marktleider op het gebied van inhuur van externe professionals; matchmaking, contracting en payrolling.

 

2018

Vandaag is HeadFirst een organisatie met 100 medewerkers. Dagelijks werken meer dan 5.000 professionals bij ruim 100 opdrachtgevers in Nederland, België en Luxemburg, waarmee HeadFirst een jaaromzet realiseert van ruim 500 miljoen euro.