De historie van HeadFirst
Opdrachten Registreren

1995

Veel organisaties huren externe krachten in, maar hebben weinig overzicht en grip op de kosten. Rick Kruiswijk kent de wereld van externe inhuur van beide kanten: vanuit zowel de vraag- als aanbodzijde. Zo kan hij forse besparingen realiseren. Met ING als eerste klant is HeadFirst een feit.

 

2000

Van een bedrijf met een paar bureaus en faxen is HeadFirst uitgegroeid tot een organisatie van naam. De eerste jaren werken we met leveranciers in specifieke niches. Vanaf 2000 gaan we ook een directe samenwerking aan met zelfstandig professionals. We investeren in hen, leren ze kennen. En weten zo precies wiens kracht waar het beste ingezet kan worden.

 

2005

HeadFirst groeit snel. De komst van Vattenfall (destijds Nuon), Rabobank en de Belastingdienst als klanten zorgt voor een sterke toename van opdrachten – en van het aantal professionals dat via ons aan het werk is.

 

2009

HeadFirst verhuist naar een vleugel in het Transpolisgebouw in Hoofddorp, waar jij ons nog altijd vindt. Van ‘één van de intermediairs’ worden we steeds vaker preferred supplier. Een positie waarin onze toegevoegde waarde optimaal tot zijn recht komt.

 

2011

Wij lanceren Select, de eerste online marktplek voor tijdelijke capaciteit. Opdrachtgevers vinden zo snel en efficiënt de best passende persoon voor een opdracht in ons uitgebreide netwerk van professionals (zelfstandig professionals en medewerkers van leveranciers).

 

2013

Met de HeadFirst Academy (inmiddels Striive Academy) en ZorgeloosZeker (inmiddels diensten van partner ZP Zaken), een label met financiële-, advies- en verzekeringsproducten en diensten, helpen wij professionals om zonder zorgen alles uit hun zelfstandigheid te halen.

 

2016

HeadFirst fuseert met branchegenoten Source. Daarmee wordt zij onderdeel van beursgenoteerde HeadFirst Source Group N.V. en marktleider op het gebied van inhuur van externe professionals; matchmaking, contracting en payrolling.

 

2018

HeadFirst neemt Managed Service Provider Staffing MS over, waardoor zij nog meer oplossingen kan bieden aan opdrachtgevers.

 

2019

Dagelijks werken meer dan 10.000 professionals bij ruim 200 opdrachtgevers in de Benelux. We realiseren een jaaromzet van 950 miljoen euro, waarmee we een top-3 speler zijn in de flexmarkt.

 

2020

Op 3 november 2020 is de samenwerking tussen HeadFirst Group en Between Staffing een feit geworden. Door de samenwerking met Between Staffing is HeadFirst opgeklommen tot tweede partij in de flexbranche en zijn we de marktleider in de Benelux op het gebied van het professioneel organiseren van externe inhuur.

 

2021

Samenwerking bekrachtigd tussen HeadFirst Group en Sterksen. Op 15 maart 2021 is de RPO & Recruitment specialist als zelfstandig merk toegevoegd aan de groep. Hiermee zetten we de strategische stap naar full service HR-dienstverlener, voor zowel tijdelijk als vast werk.

 

2022

Marion van Happen benoemd tot nieuwe CEO van HeadFirst Group. Zij krijgt de regie op de activiteiten in de Benelux, zodat Han Kolff zich als voorzitter van het bestuur kan toeleggen op de internationale groeiambities. Daarnaast hebben we onze intrek genomen in een nieuw, hypermodern en energieneutraal hoofdkantoor (Taurusavenue 18, Hoofddorp).

 

2023

Wij lanceren Striive, een nieuwe online marktplek. We zien een toekomst voor ons waarin Striive, als het ultieme intuïtieve platform, het kloppend hart is van het internationale ecosysteem van missiegedreven talent.