Gemeente Arnhem en De Connectie selecteren HeadFirst voor inhuur flexibel personeel

Gemeente Arnhem en De Connectie selecteren HeadFirst voor inhuur flexibel personeel

De Connectie is de partner in bedrijfsvoering voor de gemeente Arnhem. Gezamenlijk hebben zij HeadFirst verkozen tot dé intermediair voor externe inhuur. De vierjarige overeenkomst is ingegaan op 4 oktober 2019 en heeft als optie om twee keer met een jaar verlengd te worden.

De Connectie, partner van en voor de gemeenten

De gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden hebben op 1 juli 2017 De Connectie opgericht. De Connectie richt zich op de bedrijfsvoering van de gemeenten zodat zij zich volledig kunnen richten op de inwoners en bedrijven. Het doel van De Connectie is om producten en diensten te harmoniseren waardoor er efficiënter gewerkt wordt wat ertoe leidt dat de kosten omlaag gebracht worden. De kwaliteit blijft minimaal hetzelfde en doordat de gemeenten de krachten bundelen wordt de kwetsbaarheid in bedrijfsvoering voor hen verminderd. Een belangrijke stap die nu gezet is richt zich op het gezamenlijk vorm geven van de inhuur van flexibel personeel.

Groeien in het inhuurmodel

De gemeente Arnhem en De Connectie wilden naast de bestaande raamovereenkomsten een intermediair contracteren voor de moeilijk in te vullen functies en rollen waarvoor geen partij gecontracteerd is. Daarbij is deze oplossing meteen een vangnet op de bestaande overeenkomsten indien zij geen leveranciers kunnen leveren. Na afronding van de aanbesteding is HeadFirst geselecteerd. Geo van der Wilk, CCO bij HeadFirst Group: “Wij vinden dit een zeer effectieve inhuuroplossing. De Connectie en gemeente Arnhem werken goed samen met bestaande raamcontractpartijen, HeadFirst komt daar als partner bij om de rest van de flexibele arbeidsmarkt te ontsluiten. Daarnaast geloven wij sterk in het belang van de Inhuurbalie, waarvan de opbouw momenteel in volle gang is. Het uitgangspunt is dat de Inhuurbalie de regie houdt, zodat wij onze core business kunnen uitvoeren: het ontsluiten van de markt, rechtmatig contracteren en adviseren over diensten leveren.”

Professionals profiteren

HeadFirst Group is door haar snelle groei van de laatste jaren de grootste bemiddelaar voor tijdelijke opdrachten. Meer dan tienduizend professionals werken momenteel via de organisatie bij meer dan tweehonderd opdrachtgevers. Naast een aantal recent gegunde aanbestedingen en tenders – waaronder Dienst Justitiële Inrichtingen, ICTU, Vrije Universiteit, Universiteit Utrecht, Stichting RINIS, RDW en de ministeries Infrastructuur & Waterstaat, Financiën en Algemene Zaken – behoort nu ook de moderne en professionele organisatie De Connectie in samenwerking met de gemeente Arnhem tot het aanbod van opdrachtgevers.

Over HeadFirst Group

HeadFirst Group is marktleider in de Benelux op het gebied van het professioneel organiseren van externe inhuur. De organisatie biedt een diversiteit aan flexoplossingen, waaronder contracting, payrolling, matchmaking, global sourcing, Managed Service Providing en business consultancy. Op dit moment werken dagelijks meer dan tienduizend professionals bij ruim tweehonderd opdrachtgevers in Europa, waarmee HeadFirst Group een jaaromzet realiseert van circa 950 miljoen euro. Onderdeel van HeadFirst Group zijn de bedrijven HeadFirst, Myler, Staffing Management Services, Source, Pitch Payroll en Designated Professionals.

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht neem gerust contact op met Bart van der Geest, manager marketing & communicatie bij HeadFirst Group, te bereiken op 023 – 568 56 30 of bart.vandergeest@headfirst.nl. Meer weten over De Connectie of gemeente Arnhem? Bel Tim Rooding, communicatieadviseur, te bereiken op 026-3775380.

Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.