HeadFirst begeleidt PGB Pensioendiensten in stap naar uniform inhuurproces

HeadFirst begeleidt PGB Pensioendiensten in stap naar uniform inhuurproces

PGB Pensioendiensten heeft HeadFirst gekozen tot zijn intermediair. De kern van de dienstverlening is het centraliseren van de externe inhuur, het vrijwaren van inhuurrisico’s en het opzetten van een uniform inhuurproces. Met ingang van 1 december 2021 zijn alle opdrachten van de uitvoeringsorganisatie van Pensioenfonds PGB te vinden in Select, het grootste opdrachtenplatform van Nederland voor directe toegang tot opdrachtgevers.

Professionaliseren externe inhuur
PGB Pensioendiensten heeft als doel op alle gebieden expertise op te bouwen en te behouden met een goede balans tussen interne en externe medewerkers. Frank van der Sommen, Leveranciersmanager bij PGB Pensioendiensten zegt hierover: “Voor ons als snel groeiende pensioenuitvoerder is een specialistische partner als HeadFirst een serieuze stap naar professionalisering. PGB Pensioendiensten wenst te worden voorzien – nu en in de toekomst – van kwalitatief goede externe medewerkers. Om dit te realiseren is er behoefte aan één uniforme inhuuroplossing. In HeadFirst zien wij een zeer geschikte partner met veel kennis en jarenlange ervaring om ons hierin te faciliteren.”

“We verwelkomen PGB Pensioendiensten met trots als nieuwe opdrachtgever. Met onze oplossing als kompas gaan wij aan de slag om hun ambities voor externe inhuur te realiseren en de regierol te versterken” stelt Geo van der Wilk, CCO bij HeadFirst Group.

Ideale mix tech en touch
Het online platform Select gaat het inhuurproces – vanaf de aanvraag tot aan de rapportage – ondersteunen. HeadFirst verzorgt met Select de werving en selectie van externe professionals, daarnaast wordt hierin onder meer de correcte en wettelijke administratie van (persoons)gegevens en documentatie, contractuele afspraken, urenregistratie KPI’s en rapportages verwerkt . “We ondersteunen PGB Pensioendiensten met de ideale mix tussen tech en touch. Door het proces te digitaliseren waar dit mogelijk is, komt er meer tijd voor persoonlijk contact wanneer het er toe doet”, licht Van der Wilk toe.

Over HeadFirst Group
HeadFirst Group is een toonaangevende, internationale HR-dienstverlener en het grootste platform voor tijdelijk werk voor professionals in Nederland. De organisatie biedt een diversiteit aan HR-oplossingen: Managed Service Providing, Recruitment Process Outsourcing, intermediaire dienstverlening (matchmaking, contracting) en HR-consultancy. Er werken dagelijks gemiddeld vijftienduizend professionals bij ruim vierhonderd opdrachtgevers in Europa, waarmee HeadFirst Group een jaaromzet realiseert van meer dan 1,5 miljard euro. De belangrijkste merken van HeadFirst Group zijn de intermediairs HeadFirst, Between en Myler, MSP-dienstverlener Staffing Management Services en RPO- en recruitment specialist Sterksen.

Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.