HeadFirst helpt Rijksuniversiteit Groningen bij grip op externe inhuur

HeadFirst helpt Rijksuniversiteit Groningen bij grip op externe inhuur

Per 1 december 2019 mag kennisbemiddelaar HeadFirst zich de komende twee tot vier jaar de partner noemen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) voor de externe inhuur van tijdelijke professionals. Het internationaal georiënteerde onderzoeks- en onderwijsinstituut behoort op invloedrijke ranglijsten tot een top 100-universiteit in de wereld. De RUG waardeerde HeadFirst vooral vanwege haar hoge dienstverleningsniveau en oplossingen voor het groeimodel van het centrale loket HR-Flex.

Goed vertrouwen

Het is de eerste keer dat de RUG een raamovereenkomst afsluit voor de inhuur van externe professionals. Voortkomend uit een behoefte aan onder andere technisch en juridisch personeel, projectleiders, interimmanagers, accountants en professionnals op het gebied van finance, communicatie en marketing. HeadFirst draagt bij aan de doelstelling van Rijksuniversiteit Groningen om de kwalitatief best passende kandidaat uit de markt te halen. Daarnaast neemt zij de administratieve, contractuele en financiële afhandeling voor haar rekening.

Geo van der Wilk, CCO bij HeadFirst Group: “Wij vinden het een eer dat de Rijksuniversiteit Groningen ons het vertrouwen schenkt om als samenwerkingspartner de externe inhuur te professionaliseren.” Diverse onderwijsinstanties – waaronder Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit van Amsterdam, Avans Hogeschool, Hogeschool Rotterdam, Hotelschool The Hague, Vrije Universiteit en Universiteit Utrecht  – gingen de RUG al voor.

Strategische personeelsplanning beter vormgeven

Binnen de RUG verloopt de inhuur van zzp’ers via één centraal loket: HR-Flex. In de toekomst wenst HR alle aanvragen rondom capaciteitsvragen en flexibele inhuur via hen te laten verlopen.

Dit heeft als doel een betere strategische personeelsplanning voor de universiteit te kunnen verzorgen. Van der Wilk: “De Rijksuniversiteit Groningen verwachten van haar inhuurpartner een actieve houding als het gaat om de verwezenlijking van de ambitie en het groeimodel van HR-Flex. Met onze ervaring en implementatiekracht zijn wij ervan overtuigd een positieve bijdrage te leveren aan het groeimodel van HR-Flex, waarmee zij meer grip, kwaliteit en balans realiseren rondom de externe inhuur.”

Voor nadere informatie
Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht neem gerust contact op met Bart van der Geest, manager marketing & communicatie bij HeadFirst Group, te bereiken op 023 – 568 56 30 of bart.vandergeest@headfirst.nl.

Bart van der Geest, manager marketing & communicatie

Bart van der Geest (1988) is sinds 2010 actief voor HeadFirst. In dat jaar rondde hij zijn HBO-opleiding Management, Economie & Recht, met specialisatie in Marketing, af. Na diverse functies vervuld te hebben binnen onze organisatie, werd hij in 2015 manager marketing & communicatie. Van hieruit is Van der Geest verantwoordelijk voor alle intern- en externe communicatie, PR en marketing-activiteiten van HeadFirst.