HeadFirst organiseert kennissessie over risico’s inhuren zzp’ers na verdwijnen VAR

HeadFirst organiseert kennissessie over risico’s inhuren zzp’ers na verdwijnen VAR

Hoofddorp, 8 maart 2016 – Met ingang van 1 mei 2016 wordt de VAR vervangen door de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA). Voor organisaties die zzp’ers inhuren is het belangrijk voorbereid te zijn op de veranderingen die deze wetswijziging met zich meebrengt. Kennisbemiddelaar HeadFirst organiseert daarom op 31 maart 2016 in samenwerking met BDO Accountants & Belastingadviseurs de Kennissessie ‘Inhuren zonder risico’, waarin alle gevolgen van de wet besproken worden.

Organisaties huren zzp’ers, ofwel zelfstandig professionals (zp’ers), tijdelijk in voor hun expertise. Met het verdwijnen van de VAR en de komst van de Wet DBA wordt de verantwoordelijkheid voor een correcte weergave en uitvoering van de arbeidsrelatie met de zp’er nadrukkelijker bij de inhurende organisatie belegd, hetgeen risico’s met zich meebrengt. Zou de zp’er als werknemer worden aangemerkt dan is de organisatie verplicht loonheffing en sociale verzekeringspremies af te dragen.

Door de wetswijziging zitten veel organisaties met vragen. Welke veranderingen brengt de Wet DBA met zich mee voor mijn organisatie? Met welke risico’s krijg ik te maken en hoe kan ik deze minimaliseren? Op deze vragen en meer geven loonbelastingspecialisten van BDO Accountants & Belastingadviseurs antwoord tijdens de Kennissessie ‘Inhuren zonder risico’. HeadFirst en BDO stellen zich ten doel de bezoekers van deze sessie in twee uur tijd volledig op de hoogte te brengen van de veranderingen die de Wet DBA met zich meebrengt.

Programma

  • 14:30-15:00: Inloop
  • 15:00-15:05: Welkomstwoord
  • 15:05-16:00: Presentatie en Q&A. Door Marco Dijkshoorn en Chantal van Oirschot, loonbelastingspecialisten, BDO Accountants & Belastingadviseurs
  • 16:00-16:15: Pauze
  • 16:15-16:45: Vervolg presentatie en Q&A
  • 16:45-17:00: Afsluiting. Door Mike Korenvaar, financieel directeur van HeadFirst
  • Vanaf 17:00: Borrel met gelegenheid tot netwerken

Doelgroep
De Kennissessie ‘Inhuren zonder risico’ biedt informatie en concrete handvatten voor personen (HR, inkopers, juristen, managers, directeuren) van organisaties (MKB, middelgroot, corporate) die momenteel zzp’ers inhuren.

Locatie
De kennissessie vindt plaats op het hoofdkantoor van HeadFirst, Polarisavenue 33, Hoofddorp. Klik voor de routebeschrijving. Parkeren is gratis.

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk via de website Inhurenzonderrisico.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan deze kennissessie.

Voor meer informatie en/of vragen, neem contact op met Bart van der Geest via events@headfirst.nl of bel 023 – 568 56 30.

Over HeadFirst
De onafhankelijk kennisbemiddelaar HeadFirst is vanaf begin jaren negentig een bepalende partij die vraag en aanbod koppelt van tijdelijk werk voor professionals bij grote en middelgrote organisaties. Het zet per werkdag gemiddeld 2.000 professionals rechtstreeks aan het werk bij opdrachtgevers verspreid over alle branches in Nederland. De organisatie verzorgt het complete selectieproces van externe professionals, dekt daarbij alle risico’s af en draagt zorg voor een vlekkeloze administratieve afhandeling. Daarnaast biedt het een breed palet aan opleidingen, motivatieprogramma’s en kortingsregelingen voor aangesloten zelfstandig professionals en leveranciers. De decennia lange ervaring van HeadFirst met het op efficiënte wijze verzorgen van externe inhuur, heeft het gemaakt tot de marktleider die het nu is. HeadFirst Select is de online tool van de kennisbemiddelaar, die vraag en aanbod op de arbeidsmarkt direct met elkaar in contact brengt. Voor meer informatie zie www.HeadFirst.nl, Twitter, LinkedIn en Facebook.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers De Jong
Margreet Poolman
T 020 2050422
E margreet@lubbersdejong.nl

Bart van der Geest