HeadFirst organiseert Linkedin-kennissessies voor zzp’ers

HeadFirst organiseert Linkedin-kennissessies voor zzp’ers

Helft van de contacten tussen opdrachtgevers en zzp’ers wordt online gelegd

Hoofddorp, 29 oktober 2015 – Kennisbemiddelaar HeadFirst organiseert in november door het hele land speciaal voor zzp’ers vijf kennissessies ‘Verwerf opdrachten met jouw LinkedIn-profiel’. Een digitaal netwerk als LinkedIn speelt voor zzp’ers, ook wel zelfstandig professionals (zp’ers) genoemd, een steeds belangrijkere rol bij het verwerven van opdrachten. Een goede presentatie en positionering kan dan ook doorslaggevend zijn. LinkedIn-expert Annelies van Teledo vertelt hoe zp’ers hun profiel kunnen optimaliseren om meer in het oog te springen van opdrachtgevers.

Bij meer dan de helft van de verworven opdrachten wordt het eerste contact tussen de zp’er en de opdrachtgever online gelegd. Dankzij een goede online positionering op onder andere LinkedIn halen zp’ers steeds vaker nieuwe opdrachten binnen. Maar hoe doe je dat precies? En hoe zorg je dat je hier opvalt? In een interactieve kennissessie gaat LinkedIn-expert Annelies van Toledo in op alle zakelijke mogelijkheden van dit sociale medium. Zij geeft onder meer tips voor het inrichten van een LinkedIn-profiel om daarmee de vindbaarheid van de zp’er voor potentiële opdrachtgevers te vergroten. Daarnaast is tijdens de gehele avond een fotograaf aanwezig die direct kosteloos een professionele profielfoto maakt. Tevens zijn de relatiemanagers van organisator HeadFirst bij de kennissessies aanwezig om zp’ers tips te geven voor de opbouw van hun cv.

Een pakkende cv
Naast de online positionering is het voor zelfstandig professionals ook van groot belang hun ‘zakelijke levensverhaal’ te verpakken in een perfect cv. Paul van Leeuwen, Manager Supplier Relations bij HeadFirst: “Het verwerven van opdrachten bij opdrachtgevers buiten het huidige netwerk van de zp’er is niet makkelijk. Het enige wat de zp’er doorgaans heeft om de opdrachtgever te overtuigen hem uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek, is een korte, krachtige en relevante beschrijving van zijn carrière en een motivatie waarom de opdrachtgever nou juist hem moet inhuren.”

Programma ‘Verwerf opdrachten met jouw LinkedIn-profiel’

  • 18:00 uur – Inloop met broodje en drankje
  • 18:30 uur – Presentatie door LinkedIn-expert Annelies van Toledo
  • 19:15 uur – Pauze
  • 19:25 uur – Hervatting presentatie Annelies van Toledo
  • 20:00 uur – Uitgebreide borrel met netwerkgelegenheid

Locaties en data

  • Utrecht, Experience Center Dutch Network Group – donderdag 5 november
  • Groningen, De Coendersborg – dinsdag 10 november
  • Apeldoorn, Fletcher Hotel Apeldoorn – woensdag 18 november
  • Hoofddorp, Kantoor HeadFirst – donderdag 19 november
  • Eindhoven, Holiday Inn Eindhoven – dinsdag 24 november

Aanmelden en kosten
ZP’ers die nog niet zijn ingeschreven bij HeadFirst en zp’ers met een Basic overeenkomst met HeadFirst betalen €99,- voor het bezoeken van één van de events. Aanmelden kan door te mailen naar events@headfirst.nl onder vermelding van de eventlocatie of -datum.

Zp’ers die bij HeadFirst met een Premium overeenkomst staan ingeschreven, kunnen zich kosteloos aanmelden voor één van de events. Aanmelden is mogelijk door hier te klikken en de kortingscode #headfirst in te vullen bij Opmerkingen. Zij mogen tevens kosteloos een introducé meenemen.

Voor meer informatie en/of vragen, neem contact op met Kyra Leenders of Fieke van der Linden via events@headfirst.nl of bel 023-5685630.

Over HeadFirst
De onafhankelijk kennisbemiddelaar HeadFirst is vanaf begin jaren negentig een bepalende partij die vraag en aanbod koppelt van tijdelijk werk voor professionals bij grote en middelgrote organisaties. Het zet per werkdag gemiddeld 2.000 professionals rechtstreeks aan het werk bij opdrachtgevers verspreid over alle branches in Nederland. De organisatie verzorgt het complete selectieproces van externe professionals, dekt daarbij alle risico’s af en draagt zorg voor een vlekkeloze administratieve afhandeling. Daarnaast biedt het een breed palet aan opleidingen, motivatieprogramma’s en kortingsregelingen voor aangesloten zelfstandig professionals en leveranciers. De decennia lange ervaring van HeadFirst met het op efficiënte wijze verzorgen van externe inhuur, heeft het gemaakt tot de marktleider die het nu is. HeadFirst Select is de online tool van de kennisbemiddelaar, die vraag en aanbod op de arbeidsmarkt direct met elkaar in contact brengt. Voor meer informatie zie www.HeadFirst.nl, Twitter, LinkedIn en Facebook.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers De Jong
Margreet Poolman
T 020 2050422
E margreet@lubbersdejong.nl

Bart van der Geest