Kennisbemiddelaar HeadFirst start Academy voor zzp’ers en detacheerders

Kennisbemiddelaar HeadFirst start Academy voor zzp’ers en detacheerders

Hoofddorp, 29 augustus 2013 – HeadFirst, marktleider op het gebied van kennisbemiddeling, opent de HeadFirst Academy. De tarieven van zzp’ers staan onder druk, waardoor ze minder kunnen besteden aan trainingen en opleidingen. Om aan nieuwe opdrachten te komen is het voor Zelfstandig Professionals echter noodzakelijk te investeren in hun eigen ontwikkeling. Ook detacheringorganisaties en niche-leveranciers moeten investeren in de kennis en kunde van hun medewerkers om te voorkomen dat ze op kwaliteit inboeten. Daarom biedt HeadFirst zijn relaties de kans voordelig kwalitatieve trainingen en certificerende opleidingen te volgen.

Zzp´ers hebben door de druk op hun tarieven en het teruglopend aantal opdrachten minder budget om opleidingen te volgen. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat ze in een neerwaartse spiraal komen. Ook detacheringsorganisaties lopen dit risico. Terwijl in de flexibele arbeidsmarkt de vraag juist meer en meer verschuift van generalisten naar hoogopgeleide specialisten. Rick Kruiswijk, oprichter en algemeen directeur van HeadFirst: ‘Interessante ervaringen zijn uiteraard van groot belang, maar certificering van de opgedane kennis en ervaring is minstens zo belangrijk. Certificering vergroot de kans op opdrachten. Zo voorkom je simpelweg dat de voorkeur uitgaat naar een minder ervaren maar wel gecertificeerde professional. Daarom openen wij, als uitbreiding op onze bestaande dienstverlening, de HeadFirst Academy.’
 
Mix hard en soft skills opleidingen
De Academy presenteert een mix van klassikale en online trainingen en opleidingen om hard en soft skills te verbeteren. Dit in samenwerking met partners als GoodSense, Satisvact, Life is a pitch en prof. dr. Arjan van den Born.
Wat betreft hard skills biedt de kennisbemiddelaar op dit moment de volgende opleidingen inclusief certificering: Prince2 Foundation, Prince2 Practitioner, IPMA D, IPMA C, P3O Foundation, P3O Practitioner, ITIL Foundation, ASL2, BISL en TMap.

Wat betreft de soft skills ligt de focus op het profileren. Dit is in de huidige flexibele arbeidsmarkt, waar het aanbod de vraag overstijgt, een skill die onontbeerlijk is. HeadFirst heeft in samenwerking met Life is a pitch hiervoor twee trainingen ontwikkeld. Bij de training ‘Personal branding’ krijgen deelnemers inzicht in hun onderscheidende vermogen en hoe dit vertaald kan worden in een pitch, cv en motivatie. In de training ‘De perfecte intake’ krijgen deelnemers de do’s en dont’s van een intake mee onder meer via rollenspellen.

Inkoopvoordeel
HeadFirst heeft als vertegenwoordiger van meer dan 20.000 professionals een sterk inkoopvoordeel bedongen, wat één-op-één doorgespeeld wordt aan alle Zelfstandig Professionals en leveranciers die in HeadFirst Select staan ingeschreven met een Premium overeenkomst.
 
Online Academy
De HeadFirst Academy biedt ook online scans en ontwikkelplannen. Door een persoonlijke scan te doen kan de professional zijn eigen sterktes en zwaktes leren kennen om vervolgens via e-learning te werken aan een eigen ontwikkelingsplan. Dit plan kan soft skills, management, IT & social media en cursussen, bijvoorbeeld Financieel management, Persoonlijkheid en leiderschap of Innovatie en creativiteit, omvatten.

Aanbod uitbreiden
De komende maanden breidt de HeadFirst Academy zijn aanbod van certificerende opleidingen en trainingen verder uit. HeadFirst heeft als doelstelling een gevarieerd en kwalitatief hoogwaardige verzameling trainingen en opleidingen aangevuld met masterclasses te bieden, door het samenvoegen van kennis van meerdere specialisten. De kennisbemiddelaar staat open voor verzoeken van zzp’ers en detacheerders om specifieke opleidingen, die op dit moment nog geen onderdeel zijn van de Academy, scherp in te kopen en toe te voegen aan de Academy.

Over HeadFirst
De onafhankelijk kennisbemiddelaar HeadFirst is vanaf begin jaren negentig een bepalende partij die vraag en aanbod koppelt van tijdelijk werk voor professionals bij grote en middelgrote organisaties. Het zet per werkdag gemiddeld 1.500 professionals rechtstreeks aan het werk bij opdrachtgevers bij de overheid, het bank- en verzekeringswezen, transport-, industrie- en nutsbedrijven. De organisatie verzorgt het complete selectieproces van externe professionals, dekt daarbij alle risico’s af en draagt zorg voor een vlekkeloze administratieve afhandeling. Daarnaast biedt het een breed palet aan opleidingen, motivatieprogramma’s en kortingsregelingen voor aangesloten zelfstandig professionals en leveranciers. De decennia lange ervaring van HeadFirst met het op efficiënte wijze verzorgen van externe inhuur, heeft het gemaakt tot de marktleider die het nu is. HeadFirst Select is de online tool van de kennisbemiddelaar, die vraag en aanbod op de arbeidsmarkt direct met elkaar in contact brengt. Voor meer informatie zie www.HeadFirst.nl, @HeadFirst en LinkedIn.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Margreet Poolman
T 020 4210565
E margreet@l-dj.nl

Redactie