HeadFirst wint aanbesteding GVB als broker voor inhuur van zzp’’ers

HeadFirst wint aanbesteding GVB als broker voor inhuur van zzp’’ers

Hoofddorp, 16 september 2013 – HeadFirst heeft de aanbesteding GVB voor broker voor inhuur van zzp’ers gewonnen. Het wordt de verantwoordelijkheid van HeadFirst om met de verschillende zzp’ers de contractuele en financiële zaken juist, volledig en tijdig te regelen. De mantelovereenkomst is per 1 september 2013 ingegaan en heeft een looptijd van 2 jaar met optie tot verlenging.
 
GVB verzorgt het openbaar vervoer met tram, bus, metro en veerdiensten in en rond Amsterdam. Bij GVB werken ruim 3700 mensen. 
 
De keuze voor HeadFirst
Kennisbemiddelaar HeadFirst heeft de aanbesteding gewonnen op basis van het feit dat zij de  economisch meest voordelige inschrijving  hebben gedaan. ‘Dat is echter niet de enige reden’, vertelt Bart Zwerver, senior inkoper bij GVB. “Door middel van de aanbesteding wilden we op transparante, objectieve en non­discriminatoire wijze een goede en betrouwbare partij contracteren voor het verzorgen van de contractuele en financiële zaken voor de zzp’ers. GVB heeft de ambitie om de beste werkgever van Amsterdam te worden, dat willen we niet alleen zijn voor onze eigen medewerkers maar ook voor onze zzp’ers. Een nette afhandeling van de contractuele en financiële zaken hoort daarbij. In HeadFirst hebben we die partij gevonden.”
 
Inhuurrisico’s uitsluiten
GVB brengt de contracten voor inhuur van zzp’ers onder bij HeadFirst, waarbij de inhuurrisico’s uitgesloten dan wel overgenomen worden. Het betreft hier alle risico’s die komen kijken bij de inhuur van zzp’ers, voortkomend uit de Flexwet, de Wet keten- en inlenersaansprakelijkheid en fiscale wetgeving.
 
HeadFirst Select
De contractering, urenregistratie, facturatie en managementrapportage voor GVB vindt plaats in het volledig met AFAS Profit geïntegreerde systeem HeadFirst Select. Dit door HeadFirst ontwikkelde online portal geeft opdrachtgevers rechtstreeks toegang tot een actueel aanbod van enkele tienduizenden hoogwaardig gekwalificeerde professionals. Daarbij biedt de tool gemakkelijk en snel managementrapportages rond ingehuurde externen, vergemakkelijkt het de facturatieprocessen van organisaties en geeft het de mogelijkheid te allen tijde te voldoen aan alle compliance-regels door 24/7 inzicht in alle relevante informatie en documenten van ingehuurde specialisten.
 
Over HeadFirst
De onafhankelijk kennisbemiddelaar HeadFirst is vanaf begin jaren negentig een bepalende partij die vraag en aanbod koppelt van tijdelijk werk voor professionals bij grote en middelgrote organisaties. Het zet per werkdag gemiddeld 1.500 professionals rechtstreeks aan het werk bij opdrachtgevers bij de overheid, het bank- en verzekeringswezen, transport-, industrie- en nutsbedrijven. De organisatie verzorgt het complete selectieproces van externe professionals, dekt daarbij alle risico’s af en draagt zorg voor een vlekkeloze administratieve afhandeling. Daarnaast biedt het een breed palet aan opleidingen, motivatieprogramma’s en kortingsregelingen voor aangesloten zelfstandig professionals en leveranciers. De decennia lange ervaring van HeadFirst met het op efficiënte wijze verzorgen van externe inhuur, heeft het gemaakt tot de marktleider die het nu is. HeadFirst Select is de online tool van de kennisbemiddelaar, die vraag en aanbod op de arbeidsmarkt direct met elkaar in contact brengt. Voor meer informatie zie www.HeadFirst.nl, @HeadFirst en LinkedIn.
 
Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Margreet Poolman
T 020 4210565
E margreet@l-dj.nl

Redactie