Koploper in energietransitie Eneco kiest HeadFirst

Koploper in energietransitie Eneco kiest HeadFirst

Duurzame energieleverancier Eneco heeft de rol van intermediair voor externe inhuur aanbesteed en hierbij HeadFirst geselecteerd als een van haar twee partners. HeadFirst verzorgt met ingang van 20 juni 2020 het contractmanagement voor zelfstandig professionals (zp’ers) en medewerkers van leveranciers die Eneco tijdelijk inhuurt.

De kern van de dienstverlening is het contracteren van leveranciers en zp’ers die door Eneco zijn geworven, het uit handen nemen van het volledige administratieve proces en het vrijwaren van Eneco van inhuurrisico’s. De raamovereenkomst heeft een looptijd van drie jaar met een optionele verlenging van tweemaal een jaar. Over de details van het contract maken de partijen verder niets bekend.

Koploper in energietransitie
Als eerste grote energiebedrijf ging Eneco in 2007 al voor een duurzame koers. Ze zijn een van de grootste investeerders in duurzame energie. Inmiddels is Eneco uitgegroeid tot koploper in de energietransitie. Geo van der Wilk, CCO bij HeadFirst Group, is blij met de nieuwe samenwerking: “We verwelkomen Eneco met trots als nieuwe opdrachtgever. We kijken er met veel genoegen naar uit – door te doen waar wij goed in zijn – een bijdrage te leveren aan de duurzame, uitdagende en vooral mooie missie van Eneco.”

Lizan Molmans, directeur procurement bij Eneco: “Eneco zocht in deze volwassen intermediairmarkt naar twee partners die de diensten aan onze zzp’ers en overige inleenpartners betrouwbaar, proactief en op klantgerichte wijze verzorgen, terwijl ze tegelijkertijd Eneco helpen met marktconformiteit. HeadFirst is een zeer ervaren partij in deze markt en Eneco vertrouwt erop dat ze deze rol uitstekend kunnen vervullen”.

Door de samenwerking met Eneco breidt HeadFirst Group haar footprint in de energiemarkt uit, met Vattenfall, DELTA Energie, Dynniq, Enexis, Essent, EPZ en Feenstra als al bestaande klanten.

Verantwoordelijke taak
HeadFirst verzorgt de contractering, de opbouw van het inhuurdossier en de facturatie namens Eneco. “Een verantwoordelijke taak”, zo stelt Van der Wilk. “Optreden namens een ander vraagt ultieme klantvriendelijkheid. Maar met vijfentwintig jaar ervaring – 2020 is ons jubileumjaar – zit dat goed. Het is ons doel leveranciers en zp’ers te laten excelleren in hun werk zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over praktische zaken. Dit faciliteren we online, met ons platform HeadFirst Select, in combinatie met onze persoonlijke aanpak. Onze relatiemanagers staan klaar om de ondernemers met open armen te ontvangen.”

Over HeadFirst Group
HeadFirst Group is marktleider in de Benelux op het gebied van het professioneel organiseren van externe inhuur. De organisatie biedt een diversiteit aan flexoplossingen, waaronder contracting, payrolling, matchmaking, global sourcing, Managed Service Providing en business consultancy. Op dit moment werken dagelijks meer dan 10.000 professionals bij ruim 200 opdrachtgevers in Europa, waarmee HeadFirst Group een jaaromzet realiseert van meer dan 1 miljard euro. Onderdeel van HeadFirst Group zijn de organisaties HeadFirst, Myler, Staffing Management Services, Source, Pitch Payroll en Designated Professionals.

Noot voor de redactie
Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht neem gerust contact op met Bart van der Geest, manager marketing & communicatie bij HeadFirst Group, te bereiken op 023 – 568 56 30 of bart.vandergeest@headfirst.nl.

Bart van der Geest, manager marketing & communicatie

Bart van der Geest (1988) is sinds 2010 actief voor HeadFirst. In dat jaar rondde hij zijn HBO-opleiding Management, Economie & Recht, met specialisatie in Marketing, af. Na diverse functies vervuld te hebben binnen onze organisatie, werd hij in 2015 manager marketing & communicatie. Van hieruit is Van der Geest verantwoordelijk voor alle intern- en externe communicatie, PR en marketing-activiteiten van HeadFirst.