Lancering HeadFirst Select, eerste open marktplek waar professionals en opdrachtgevers elkaar direct vinden en inzet overeenkomen

Lancering HeadFirst Select, eerste open marktplek waar professionals en opdrachtgevers elkaar direct vinden en inzet overeenkomen

Hoofddorp, 18 mei 2011 − Vandaag lanceert kennisbemiddelaar HeadFirst de eerste online marktplek voor professionals: HeadFirst Select. Hiermee krijgen opdrachtgevers bij de overheid en de top van het Nederlandse bedrijfsleven rechtstreeks toegang tot een actueel aanbod van enkele tienduizenden hoogwaardig gekwalificeerde professionals. Vraag en aanbod in de flexibele arbeidsmarkt komen hiermee op transparante wijze dichter bij elkaar dan ooit. Dit levert vele voordelen op, zoals een optimale prijs-kwaliteitverhouding en betere matches qua kennis en kunde. Met deze innovatie kunnen grote opdrachtgevers en professionals een-op-een en 24/7 met elkaar in contact treden. De opdrachtgevers kunnen hiermee beter benchmarken en forecasten.
 
HeadFirst introduceert de open marktplek HeadFirst Select. Hiermee voorziet HeadFirst in de behoefte van ondernemingen om hoogwaardige deskundigheid flexibel in te vullen en kennis, kunde en ervaring te behouden. Volgens onderzoek van onder andere Nyenrode Business Universiteit hebben bedrijven onvoldoende invloed hierop. HeadFirst Select geeft deze bedrijven toegang tot een grote groep gekwalificeerde professionals. De online tool maakt vraag en aanbod in de arbeidsmarkt in Nederland voor het eerst volledig transparant en inzichtelijk voor alle betrokken partijen en breekt hiermee bestaande gesloten structuren open.
 
Optimalisatie flexibele arbeid
Rick Kruiswijk, algemeen directeur van HeadFirst: ‘Ondernemingen kunnen met onze nieuwe online tool, ook in een krappere arbeidsmarkt, slagvaardig blijven opereren doordat HeadFirst Select hen een flexibele schil biedt met hoogwaardig kwalitatieve opdrachtnemers. Aan de andere kant voorziet HeadFirst Select in de behoefte van zelfstandig ondernemers en leveranciers om toegang te krijgen tot opdrachten bij grote opdrachtgevers die bij hun kennis en kunde passen.’
 
Opdrachtgevers en professionals kunnen direct een-op-een met elkaar zaken doen, wat verschillende belangrijke voordelen oplevert.
 
Voordelen voor opdrachtgevers
– HeadFirst Select stelt opdrachtgevers in staat om langs elektronische weg een grote groep gekwalificeerde professionals te vinden en benaderen, direct met hen te onderhandelen over het inzettarief en contractuele afspraken te maken. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week en vanaf elke locatie.
– De mogelijkheid te benchmarken verhoogt de prijstransparantie en leidt tot een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Exorbitante marges zonder meerwaarde behoren zo tot het verleden.
– De actuele beschikbaarheid van professionals is bekend bij HeadFirst Select, zodat opdrachtgevers ook kunnen forecasten.
– Opdrachtgevers hebben toegang tot het leeuwendeel van de markt van zelfstandig ondernemers en leveranciers.
– De opdrachtgever kan het aantal professionals trechteren door gebruik te maken van intuïtieve, geavanceerde zoekfilters. Zo vinden zij de professional met de juiste kwaliteit, kennis, kunde en ervaringen en zo wordt de perfecte match gemaakt.
 
Voordelen professionals
– Professionals en accountmanagers van leveranciers hebben toegang tot opdrachten van grote opdrachtgevers en kunnen direct in de flexibele schil van deze opdrachtgevers worden geplaatst.
– De totale kosten van de professional of leverancier nemen af doordat rechtstreekse inhuur zonder tussenschakels plaatsvindt. Hierdoor blijft er meer opbrengst over voor de zelfstandig ondernemer of leverancier of kan het tarief omlaag voor de opdrachtgever.
– De concurrentiepositie van de professional wordt verbeterd doordat hij in de online database van HeadFirst Select staat op een no-cure-no-pay basis.
 
HeadFirst maakt ook met HeadFirst Select gebruik van de marktontwikkelingen en technische mogelijkheden van nu. Daarnaast blijft het bedrijf met zijn zestien jaar ervaring in kennisbemiddeling de kwaliteit en de consistentie van de contract- en factuurafwikkeling garanderen.
 
Noot voor redacties
Journalisten kunnen een demo ontvangen van de HeadFirst Select tool door deze aan te vragen via: margreet@l-dj.nl.
 
Over HeadFirst
De onafhankelijk kennisbemiddelaar HeadFirst is vanaf begin jaren negentig een bepalende partij die vraag en aanbod koppelt van tijdelijk werk voor professionals bij grote en middelgrote organisaties. De innovatieve kennisbemiddelaar zet per werkdag gemiddeld 1.500 professionals rechtstreeks aan het werk bij opdrachtgevers. Het bedrijf draagt zorg op efficiënte wijze voor de gehele keten, van het selectieproces tot het regelen van contractzaken en het vastleggen en afwikkelen van financiële en arbeidsrechtelijke verantwoordelijkheden. Daarnaast biedt de onderneming een breed palet aan opleidingen, motivatieprogramma’s en kortingsregelingen voor aangesloten zelfstandig professionals en leveranciers. HeadFirst Select is de online tool van het bedrijf dat vraag en aanbod op de arbeidsmarkt direct online met elkaar in contact brengt. Het bedrijf is gevestigd in Hoofddorp en heeft in 2010 een omzet van € 225 miljoen behaald. HeadFirst werkt voor grote opdrachtgevers bij de overheid, het bank- en verzekeringswezen, industrie en nutsbedrijven. Voor meer informatie zie www.headfirst.nl
 
Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Margreet Poolman
T 020 4210565
E margreet@l-dj.nl
 

Redactie