Ministerie van Binnenlandse Zaken verkiest HeadFirst

Ministerie van Binnenlandse Zaken verkiest HeadFirst

Diverse onderdelen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken hebben via een Europese aanbesteding HeadFirst geselecteerd voor het werven en selecteren van ICT-professionals. Met ingang van 1 mei 2020 gaat de raamovereenkomst, waar naast HeadFirst nog zes andere dienstverleners voor geselecteerd zijn, voor vier jaar in. De opdrachten van het ministerie worden – net als de opdrachten van alle andere opdrachtgevers van HeadFirst Group – gepubliceerd in HeadFirst Select, het grootste opdrachtenplatform van Nederland.

De volgende organisaties maken gebruik van de afgesloten raamovereenkomst: het Kerndepartement van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Doc-Direkt, FMHaaglanden (FMH), de Huurcommissie, de Rijksdienst Caribisch Nederland, de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG), het Rijksvastgoedbedrijf en Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR).

De organisaties hebben vooral behoefte aan ontwikkelaars, beheerders, informatieanalisten en projectmanagers maar evengoed worden andere nichespecialisten op een grote diversiteit aan ICT-gebieden ingehuurd. In totaal zijn bij de onderdelen van het ministerie honderden platformen, netwerken, ontwikkel-, test- en beheertools in gebruik, waarvoor geregeld externe kennis noodzakelijk is.

Geo van der Wilk, CCO bij HeadFirst Group: “We zijn verheugd deze organisaties, samen met ons netwerk van leveranciers en zelfstandig professionals, de komende jaren te voorzien van de benodigde kennis. Alle deelnemende organisaties die gebruikmaken van de raamovereenkomst hebben hun eigen wensen, wat vraagt om een specifieke aanpak. Hier zijn we als organisatie, met onze onderaannemers Atos en Sogeti én al onze andere leveranciers en zp’ers, uitstekend toe in staat. We zijn blij dat ook het Ministerie van Binnenlandse Zaken dit vertrouwen heeft.”

Grootste opdrachtenplatform van Nederland

De opdrachten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken komen, net als alle andere opdrachten van opdrachtgevers van HeadFirst Group, in HeadFirst Select. Hierdoor ontstaat een nog groter opdrachtenaanbod voor leveranciers van professionals en zelfstandig professionals. Van der Wilk: “Met HeadFirst Select hebben we het grootste open platform waar ondernemers zich online kunnen aanbieden op vijftienduizend opdrachten per jaar van ruim tweehonderd eindopdrachtgevers. Geen nodeloze schakels en bindende voorwaarden, wel direct en transparant toegang tot opdrachten.”

Over HeadFirst Group

HeadFirst Group is marktleider in de Benelux op het gebied van het professioneel organiseren van externe inhuur. De organisatie biedt een diversiteit aan flexoplossingen, waaronder contracting, payrolling, matchmaking, global sourcing, Managed Service Providing en business consultancy. Op dit moment werken dagelijks meer dan 10.000 professionals bij ruim 200 opdrachtgevers in Europa, waarmee HeadFirst Group een jaaromzet realiseert van meer dan 1 miljard euro. Onderdeel van HeadFirst Group zijn de organisaties HeadFirst, Myler, Staffing Management Services, Source, Pitch Payroll en Select.

Voor nadere informatie
Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht neem gerust contact op met Bart van der Geest, manager marketing & communicatie bij HeadFirst Group, te bereiken op 023 – 568 56 30 of bart.vandergeest@headfirst.nl.

Bart van der Geest, manager marketing & communicatie

Bart van der Geest (1988) is sinds 2010 actief voor HeadFirst. In dat jaar rondde hij zijn HBO-opleiding Management, Economie & Recht, met specialisatie in Marketing, af. Na diverse functies vervuld te hebben binnen onze organisatie, werd hij in 2015 manager marketing & communicatie. Van hieruit is Van der Geest verantwoordelijk voor alle intern- en externe communicatie, PR en marketing-activiteiten van HeadFirst.