Ministerie van Justitie en Veiligheid gaat samenwerking aan met HeadFirst

Ministerie van Justitie en Veiligheid gaat samenwerking aan met HeadFirst

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft via een Europese aanbesteding gekozen voor HeadFirst als partner voor externe ICT-inhuur. De gevraagde dienstverlening betreft zowel het werven, selecteren en leveren van professionals die tijdelijke opdrachten (perceel 1) gaan uitvoeren voor het ministerie als professionals die op basis van detavast (perceel 2) worden aangeboden. “We zien ernaar uit het ministerie te ondersteunen met haar verschillende arbeidsmarktvraagstukken”, aldus Geo van der Wilk, CCO bij HeadFirst Group.

Verambtelijking
Een groot aantal onderdelen van het ministerie van Justitie en Veiligheid maken gebruik van de dienstverlening: Bestuursdepartement JenV, Justis, Justitiële Informatiedienst, Hoge Raad der Nederlanden, Nederlands Forensisch Instituut, Openbaar Ministerie, Raad van de Kinderbescherming, Reclassering Nederland, Stichting Slachtofferhulp Nederland, het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum en zelfstandig bestuursorgaan de Kansspelautoriteit.

Geo van der Wilk geeft zijn reactie: “HeadFirst Group is specialist in organiseren van externe inhuur. Dat doen we al 25 jaar. Dat neemt niet weg dat wij constant zoeken naar nieuwe manieren om onze opdrachtgevers van dienst te zijn bij al hun arbeidsmarktvraagstukken. Het Rijk heeft een ambitieuze verambtelijkingsdoelstelling, oftewel het stimuleren van aannemen van vast personeel boven externen. Onze detavast-oplossing geeft invulling aan deze doelstelling van het ministerie van Justitie en Veiligheid; we selecteren met ons grote netwerk van leveranciers, waaronder onze partners voor deze aanbesteding Working Talent en Young Global People, professionals die eerst een periode werken op basis van detachering om daarna in dienst te treden bij de opdrachtgever.”

Opdrachtwaarde 107 miljoen
De raamovereenkomsten starten op 1 oktober 2020 en kennen een looptijd van maximaal vier jaar. De geraamde totale opdrachtwaarde is 107 miljoen euro over de gehele looptijd.

Over HeadFirst Group
HeadFirst Group is marktleider in de Benelux op het gebied van het professioneel organiseren van externe inhuur. De organisatie biedt een diversiteit aan flexoplossingen, waaronder contracting, payrolling, matchmaking, global sourcing, managed service providing (msp) en business consultancy. Op dit moment werken dagelijks meer dan 10.000 professionals bij ruim driehonderd opdrachtgevers in Europa, waarmee HeadFirst Group een jaaromzet realiseert van meer dan 1 miljard euro. De bekendste merken van HeadFirst Group zijn HeadFirst, Myler en Staffing Management Services.

Noot voor de redactie
Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht? Neem gerust contact op met Bart van der Geest, manager marketing & communicatie bij HeadFirst Group, te bereiken op 023 – 568 56 30 of bart.vandergeest@headfirst.nl.

Bart van der Geest, manager marketing & communicatie

Bart van der Geest (1988) is sinds 2010 actief voor HeadFirst. In dat jaar rondde hij zijn HBO-opleiding Management, Economie & Recht, met specialisatie in Marketing, af. Na diverse functies vervuld te hebben binnen onze organisatie, werd hij in 2015 manager marketing & communicatie. Van hieruit is Van der Geest verantwoordelijk voor alle intern- en externe communicatie, PR en marketing-activiteiten van HeadFirst.