Ministeries VWS en SZW gunnen HeadFirst voor de derde keer op rij raamovereenkomst ICT-inhuur

Ministeries VWS en SZW gunnen HeadFirst voor de derde keer op rij raamovereenkomst ICT-inhuur

De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft HeadFirst als één van de in totaal zeven opdrachtnemers gecontracteerd voor het tijdelijk ter beschikking stellen van ICT-professionals. De raamovereenkomst gaat in per 1 januari 2022 voor een periode van maximaal vier jaar en vertegenwoordigt een waarde van 146 miljoen euro.

Naast de kerndepartementen van de Ministeries van VWS en SZW maken ook andere uitvoeringsorganisaties gebruik van de raamovereenkomst, waaronder het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en het Centraal Informatiepunt Beroepen Gezondheidszorg (CIBG). Zij huren via deze nieuwe raamovereenkomst een grote diversiteit aan ICT’ers in, waaronder projectmanagers, architecten, testers, ontwikkelaars, consultants en beheerders.

Vervolg succesvolle bestaande relatie
De aanbesteding ontving maar liefst 22 inschrijvingen. Na beoordeling kwamen naast HeadFirst ook SQL Integrator, Sogeti, De Staffing Group, Ordina, ItaQ en het consortium LINKIT, Bartosz en DiVetro als winnaars uit de bus.

VWS en SZW maken al acht jaar gebruik van de dienstverlening van HeadFirst. Geo van der Wilk, CCO bij HeadFirst Group, zegt hierover: “Wij zijn één van drie partijen die de status van voorkeursleverancier hebben weten te behouden. Een fantastische bekrachtiging van onze bestaande relatie met de ministeries, waar wij vanzelfsprekend ontzettend trots op zijn. Vol energie zetten we onze dienstverlening ook in de komende vier jaar voort.”

Waardevol ecosysteem
HeadFirst werkt voor deze raamovereenkomst samen met onder andere de volgende onderaannemers: CGI, Doxis, NLX Software, CoreBase, Bluedesk CRM, iQibt, MedicalPHIT, Rubix, Valcon (voormalig VIQTOR DAVIS), Koos Service Design en BLAUD.

Deze bijzondere combinatie van partijen doen een gezamenlijke effort in het leveren van kwalitatief hoogstaande ICT-professionals. “Wij ontlenen onze succesvolle dienstverlening aan een ecosysteem van toeleveranciers en zzp’ers. Binnen de schaarste in de markt slaan we graag de handen ineen met partners om de ministeries te allen tijde optimaal te bedienen”, aldus Van der Wilk.

Over HeadFirst Group
HeadFirst Group is een toonaangevende, internationale HR-dienstverlener en het grootste platform voor tijdelijk werk voor professionals in Nederland. De organisatie biedt een diversiteit aan HR-oplossingen: Managed Service Providing, Recruitment Process Outsourcing, intermediaire dienstverlening (matchmaking, contracting) en HR-consultancy. Er werken dagelijks gemiddeld vijftienduizend professionals bij ruim vierhonderd opdrachtgevers in Europa, waarmee HeadFirst Group een jaaromzet realiseert van meer dan 1,5 miljard euro. De belangrijkste merken van HeadFirst Group zijn de intermediairs HeadFirst, Between en Myler, MSP-dienstverlener Staffing Management Services en RPO- en recruitment specialist Sterksen.

Natasja Spooren, medewerker marketing & communicatie

Natasja Spooren (1990) is sinds 2018 werkzaam bij HeadFirst. In 2011 nam zij haar hbo-diploma in ontvangst, waarna zij bij diverse organisaties een marketing & communicatie functie bekleedde. Als medewerker marketing en communicatie houdt zij zich bezig met alle facetten van externe communicatie en PR.