UWV gunt aanbesteding ICT-inhuur aan HeadFirst

UWV gunt aanbesteding ICT-inhuur aan HeadFirst

Hoofddorp, 21 maart – Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) heeft bij de Europese aanbesteding voor de inhuur van ICT-functies HeadFirst, onderdeel van de HeadFirst Source Group, geselecteerd als één van haar preferente dienstverleners. De kennisbemiddelaar wist zich in deze aanbesteding, waarop tientallen partijen hebben ingeschreven, als eerste te kwalificeren.

UWV zorgt voor de landelijke uitvoering van de werknemersverzekeringen en biedt arbeidsmarkt- en gegevensdienstverlening. Dat doet de organisatie als zelfstandig bestuursorgaan in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. UWV gaat binnen de gesloten raamovereenkomsten, voor maximaal de komende vier jaar, een breed scala aan professionals inhuren op het gebied van informatievoorziening (ICT). Hiermee blijft ook het inhuren van zelfstandig professionals met inachtneming van de Wet DBA mogelijk. Naast HeadFirst zijn ook Atos, Between, BrainCap, Brunel, Capgemini, CGI, FastFlex, IT-Staffing en Ordina geselecteerd. De raamovereenkomsten worden van kracht met ingang van 1 april 2017.

Gert-Jan Schellingerhout, CEO van HeadFirst Source Group: “We zijn trots dat een mooie organisatie als UWV, met zijn belangrijke maatschappelijke taken, onze dienstverlening op waarde schat. We passen als dienstverlener op alle fronten bij UWV, met name qua denkbeelden over transparantie, kwaliteit en partnership. We staan te popelen de beste ICT-specialisten in de markt te verbinden aan de uitdagende opdrachten bij UWV.”

Beoordeling
Bij de aanbestedingsprocedure werd HeadFirst met de maximale score beoordeeld op 1) zijn maatregelen om beschikbaarheid van ICT-professionals te garanderen, 2) de wijze waarop het bedrijf zich op de hoogte houdt van ontwikkelingen in de markt en binnen UWV, 3) de wijze van kennismanagement van ingezette professionals en de kennisoverdracht naar UWV-medewerkers en 4) het feit dat HeadFirst geen concurrentie- en relatiebeding hanteert richting zelfstandig professionals en leveranciers.

Als onderdeel van de aanbestedingsprocedure werd alle dienstverleners gevraagd passende cv’s van beschikbare professionals aan te bieden op tien functieprofielen (casussen). Ook hier werd HeadFirst zeer goed beoordeeld. Schellingerhout: “Dat we ons gekwalificeerd hebben, is mede te danken aan de succesvolle samenwerking met leveranciers en zelfstandig professionals die hun medewerking verleend hebben door hun cv(‘s) ter beschikking te stellen voor de proef-aanvragen. We richten graag een speciaal dankwoord aan hen.”

HeadFirst Source Group is verheugd over het commerciële succes en verwacht dat deze bijdraagt aan de positieve ontwikkeling van omzet en resultaat van de groep.

Over HeadFirst Source Group
HeadFirst Source Group is de marktleider op het gebied van inhuur van externe professionals, matchmaking, contracting en payrolling. Dagelijks werken meer dan 4.000 professionals bij ruim honderd opdrachtgevers in Nederland, België en Luxemburg, waarmee het een jaaromzetrealiseert van circa 450 miljoen euro. Onderdeel van de HeadFirst Source Group zijn de bedrijven HeadFirst, Source en Proud.

Voor nadere informatie:
HeadFirst Source Group N.V.
de heer F.C. Lagerveld
T: +31 (0)345 544000

Bart van der Geest, manager marketing & communicatie

Bart van der Geest (1988) is sinds 2010 actief voor HeadFirst. In dat jaar rondde hij zijn HBO-opleiding Management, Economie & Recht, met specialisatie in Marketing, af. Na diverse functies vervuld te hebben binnen onze organisatie, werd hij in 2015 manager marketing & communicatie. Van hieruit is Van der Geest verantwoordelijk voor alle intern- en externe communicatie, PR en marketing-activiteiten van HeadFirst.